Volledig scherm
Onweer boven Zuidoost-Brabant, ter hoogte van Budel. © Ben Saanen

Flinke onweersbuien boven Brabant, duel Jong PSV definitief gestaakt

UPDATEEINDHOVEN - Het barstte dinsdagavond flink los boven Brabant. Het onweerde en op sommige plekken viel in korte tijd veel regen. Dat merkten ze onder andere bij het duel van Jong PSV tegen Go Ahead Eagles. Die wedstrijd is een aantal keer stilgelegd en werd rond 22.40 uur definitief gestaakt. Het KNMI had code geel afgegeven. 

Ook waaide het op sommige plekken hard; tot 60 kilometer per uur. Het weerbureau waarschuwde ook weggebruikers, die hinder konden ondervinden.

Code geel ging om 21.00 uur in. Rond 02.00 uur is het weer rustiger. De buien trekken van oost naar west. De weerswaarschuwing geldt voor het midden en zuiden van Nederland.

Paar keer stilgelegd

Het duel van Jong PSV werd rond 21.35 uur voor iets meer dan twintig minuten stilgelegd, omdat de kans bestond dat de bliksem op het veld insloeg. Tegen 22.00 uur werd het duel hervat, zodat de laatste tien minuten voor de volgende hoosbui konden worden afgewerkt. Het bleek na een paar minuten echter al weer te gevaarlijk. Scheidsrechter Stan Teuben staakte de wedstrijd daarom opnieuw, met nog zo'n zes minuten op de klok. Jong PSV leidde op dat moment al met 6-0. Na lang overleg werd besloten dat het duel later afgemaakt wordt. 

Ook elders werden sportwedstrijden gestaakt. SV Valkenswaard tegen Bladella in de derde klasse D is stilgelegd bij een 2-2 stand. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement