Snollebollekes
Volledig scherm
Snollebollekes © ANP Kippa

Geen Snollebollekes in concert, deze Brabantse evenementen gaan niet door

De maatregelen in Nederland zijn donderdag nog verder aangescherpt om verdere uitbreiding van het coronavirus in te dammen. Waar eerst sprake was van het schrappen van evenementen met duizend bezoekers, is die maatregel nu opgeschroefd naar evenementen met honderd bezoekers. 

Dat betekent dat ook een aantal grote Brabantse evenementen niet door zullen gaan.

Snollebollekes in concert
De concerten van Snollebollekes in Gelredome gaan niet door. Deze stonden gepland op vrijdag 27 en zaterdag 28 maart en op 1 en 4 april. Alle vier de concerten gaan niet door, dus ook niet die in april. De concertreeks rondom Rob Kemps uit Best wordt in het najaar voortgezet, zo is te lezen op de website. 9, 10, 14 en 17 oktober worden de concerten ingehaald. 

Indoor Brabant
Paardensportevenement Indoor Brabant gaat toch niet door. Naar aanleiding van de persconferentie van premier Rutte en de aangekondigde maatregelen rond het coronavirus heeft de directie besloten om per direct alle wedstrijden te annuleren.

Indoor Brabant gaat niet door
Volledig scherm
Indoor Brabant gaat niet door © Henk van Esch

Pussylounge Best
Het Pussylounge winterfestival op Aquabest werd eerder al afgelast. Het eendaagse dance evenement zou zaterdag plaatsvinden. Het evenement was weliswaar (nog) niet uitverkocht, maar Vincent van der Heijden, woordvoerder van organisator B2S, verwachtte zo’n 10.000 bezoekers. ,,Het is heel erg jammer, voor de bezoekers en voor ons. We hebben al behoorlijk wat opgebouwd. Nu kunnen we alles weer afbreken”, klinkt het teleurgesteld.

Carnavalsoptocht Tilburg
De uitgestelde D’n Opstoet in Kruikenstad op 22 maart gaat helemaal niet meer door. Was de vorige keer het slechte weer spelbreker, nu is het coronavirus dat. Voorzitter Patrick Dewez over het moeilijke besluit: ,,Dit doet pijn bij iedereen met een groen-oranje hart. Vele Kruiken en Kruikinnen hebben maandenlang naar D’n Opstoet toegeleefd. We leven mee met de bouwers en onze optochtcommissie die hard hebben gewerkt tijdens de voorbereidingen.”

De Halfvastenoptocht die voor volgend weekeinde in Oss op het programma staat wordt afgeblazen. 

Dagcollege winterfestival
Het Klokgebouw liet eerder al weten na intensief contact met de gemeente en de organisatie, het besluit te hebben genomen dat het evenement Dagcollege van aanstaande zaterdag 14 Maart op een andere datum zal plaatsvinden. Dat wordt waarschijnlijk zaterdag 25 juli.

Masters of Hardcore
Het hardcore feest Masters of Hardcore in de Brabanthallen in Den Bosch is verplaatst naar 5 september.

Een ander festival in de Brabanthallen, Puur Hollands, wordt ook afgelast.

Den Bosch, hardcore festival Masters of Hardcore in de Brabanthallen.
Volledig scherm
Den Bosch, hardcore festival Masters of Hardcore in de Brabanthallen. © copyright Marc Bolsius

Theaters
De West-Brabantse schouwburgen sluiten per direct hun deuren. Theaterbezoekers die al kaartjes hadden, krijgen bericht wanneer ze wél mogen komen of hun geld terug.

Poppodia
Concerten in poppodia gaan niet door. Op de website van de Effenaar is te zien dat alle concerten in maart zijn verplaatst naar een latere datum. Ook de Cacaofabriek in Helmond laat weten alle evenementen tot en met 31 maart te annuleren.

Het Theater aan de Parade, Noordbrabants Museum, Design Museum, Jheronimus Bosch Artcenter en De Verkadefabriek zijn van vrijdag 13 tot en met donderdag 31 maart gesloten.

Ook alle voorstellingen bij Theaters Tilburg en alle concerten bij 013 zijn tot aan het eind van deze maand afgelast.

De concerten op 14 en 28 maart en de Bach-dag op 21 maart van Muziek in de Cathrien in Eindhoven zijn geannuleerd.

Paaspop
Paaspop blijft hoop houden dat de editie 2020 door kan gaan. Het muziekfestival begint op vrijdag 10 april, 10 dagen later dus dan de termijn waarbinnen een verbod op evenementen met meer dan 100 bezoekers geldt.

Brabantse Wal Festival
Of het Brabantse Wal Festival doorgaat in april is vooralsnog een vraagteken. De organisatie laat donderdagavond weten daar eind maart een beslissing over te nemen. ‘De ontwikkelingen zijn dusdanig dat we nu geen goed overwogen en verantwoorde keuze kunnen maken voor de situatie eind april.’