Geen vuurwapen aangetroffen in trein op station Den Bosch, treinverkeer vrijgegeven

VIDEODEN BOSCH - De politie heeft donderdagavond rond 22.10 uur opnieuw een deel van station Den Bosch ontruimd. Dit keer vanwege een man met een vuurwapen. Op last van de politie werd opnieuw het treinverkeer korte tijd stilgelegd. Rond 23.00 uur gaf de politie het station weer vrij en kon het treinverkeer weer worden hervat.

Aanvankelijk mocht niemand vanaf het Paleiskwartier het station in. Later konden reizigers wel het station in, maar was perron 6 en 7 nog afgesloten. Een arrestatieteam kwam ter plaatse.

Volgens de officier van dienst zou er in de achterste coupe van de trein een wapen zijn gezien. Dat bleek een misverstand. De trein is doorzocht en ook een hond speurde naar het wapen. Dat werd niet aangetroffen.

Volgens een treinreiziger was de bewuste trein een van de eerste treinen die vanuit Utrecht weer reed en daardoor zat deze ook bomvol. Op het station van Den Bosch aangekomen mocht niemand de trein verlaten. Van 22.10 uur tot 22.45 uur moest hij samen met de andere reizigers in de trein blijven. Ze werden niet voorzien van informatie, maar volgens hem bleef iedereen kalm. 

Volledig scherm
Station Den Bosch opnieuw ontruimd vanwege man met vuurwapen. © Bart Meesters
Volledig scherm
Voor tweede keer station Den Bosch ontruimd. © Bart Meesters

Een andere treinreizigster wilde op het moment dat de trein aankwam in Den Bosch uitstappen, maar werd tegengehouden door de politie. "Terug naar binnen, terug naar binnen", werd er geroepen.

Eerder op de avond werd ook al op last van de politie het volledige station in Den Bosch ontruimd vanwege een bommelding.

Volledig scherm
Perron 6 en 7 op station Den Bosch ontruimd. © Brabant Dagblad
Volledig scherm
Opnieuw station Den Bosch ontruimd. © Bart Meesters
  1. Coach ex-prostituees: ‘Het is keihard. Maar er is een uitweg’
    PREMIUM

    Coach ex-prostitu­ees: ‘Het is keihard. Maar er is een uitweg’

    BREDA - De seksbranche tiert welig. Onzichtbaar en vaak duister in de huiselijke sfeer of hotelkamer. Prostituees hebben vaak moeite om te stoppen. Ze vinden in Joukje Welman van Instituut Maatschappelijk Werk (IMW) in Breda een stevig baken van hulp en zorg. Sinds de oprichting van het regionaal uitstapprogramma prostituees (RUPS) in 2015 heeft ze liefst 168 prostituees in de Baronie (Breda, Oosterhout en Etten-Leur) op weg geholpen.