Volledig scherm
Een foto waarop het slachtoffer staat © Maarten van de Rakt

Gevluchte bestuurder (30) opgepakt na ongeluk in Oss waarbij Dave (19) om het leven kwam

OSS - De 30-jarige eigenaar van de witte BMW waarmee zondag Bosschenaar Dave van Gijn (19) werd doodgereden in Oss, zit sinds donderdag vast. De politie, die niet bevestigt dat het om de eigenaar gaat, vermoedt dat de man achter het stuur zat en zich na het ongeluk uit de voeten maakte. 

Afgelopen zondag was er een nachtelijke aanrijding op de N329 tussen een auto en een scooter. Op de scooter zaten twee jongemannen uit Den Bosch. Van Gijn, die als bijrijder op de scooter zat, overleed ter plekke. De 21-jarige scooterbestuurder werd in het ziekenhuis behandeld voor lichte verwondingen en daar door de politie aangehouden. Hij zou hebben gedronken. De jongeman werd maandag weer vrijgelaten. 

De bestuurder van de witte BMW sloeg na het ongeval op de vlucht. De politie kwam hem na onderzoek op het spoor en kijkt naar zijn betrokkenheid bij de aanrijding. Brabants Dagblad sprak maandag met de eigenaar van de auto. Hij ontkende elke betrokkenheid en vertelde dat zijn auto was gestolen. 

De man, die nu verdachte is, zei dat hij pas later over het ongeluk hoorde en daar flink van schrok: ,,Ja natuurlijk, wat denk je zelf? Dit is niet het leukste nieuws dat je kan krijgen. Ik zit ook vol vragen, iedereen is nieuwsgierig naar wat er is gebeurd."

Volledig scherm
Ambulancepersoneel kon niks meer doen. © Gabor Heeres
  1. Ximena uit Uden kon voor 1,55 euro zelfmoordpoeder kopen, vader reageert op stop verkoop aan particulieren

    Ximena uit Uden kon voor 1,55 euro zelfmoordpoeder kopen, vader reageert op stop verkoop aan particulieren

    UDEN - ,,Als ik me inschrijf bij de Kamer van Koophandel en doe alsof ik een bedrijf ben, heb ik het middel zo in huis", zegt Randy Knol, vader van de Udense Ximena die drie weken geleden het zelfmoordpoeder nam. Knol is tevreden met de stap die dertig leveranciers zetten om het zelfmoordpoeder niet meer te verkopen aan particulieren, maar hij denkt dat mensen er nog steeds makkelijk aan kunnen komen.