Jonge pimpelmeesjes in de asbak bij Destiny in Sint-Oedenrode.
Volledig scherm
Jonge pimpelmeesjes in de asbak bij Destiny in Sint-Oedenrode. © Jean Pierre Reijnen/DCI Media

Gezocht: vogelnestjes op bijzondere locaties

Dat vogels niet alleen nestelen in een boom, heg of vogelhuisje blijkt wel uit het artikel over het paartje pimpelmezen dat in Sint-Oedenrode in een asbak nestelt.

Uit reacties van lezers blijkt dat vogels meer creatieve nestplaatsen gebruiken en dat asbakken, brievenbussen en bloembakken populair zijn. 

Heb jij een foto gemaakt van een nestje op een bijzondere plek? Je foto kun je insturen via de knop ‘Voeg een foto toe’. Vermeld bij je inzending waar de foto is gemaakt.

Het nestje van een koppel roodborstjes in een helm in een schuur in Dommelen. Anita Visser: 'Het roodborstje keek me angstig aan toen ze op haar mooie nestje zat in de brommerhelm. Vanaf dat moment heb ik de deur op slot gedaan en mocht er niemand meer de schuur in. Het nestje is nu leeg maar ik laat het nog even zo ... '
Volledig scherm
Het nestje van een koppel roodborstjes in een helm in een schuur in Dommelen. Anita Visser: 'Het roodborstje keek me angstig aan toen ze op haar mooie nestje zat in de brommerhelm. Vanaf dat moment heb ik de deur op slot gedaan en mocht er niemand meer de schuur in. Het nestje is nu leeg maar ik laat het nog even zo ... ' © Anita Visser
Een nest met 10 jonge koolmezen in een fietstas in Keldonk. De jonkies gaan bijna uitvliegen en hebben al heel veel eikenprocessierupsen gegeten.
Volledig scherm
Een nest met 10 jonge koolmezen in een fietstas in Keldonk. De jonkies gaan bijna uitvliegen en hebben al heel veel eikenprocessierupsen gegeten. © Frans Kuijpers
  1. Angstige momenten tijdens wilde achtervolging Zaltbommel; soms scheelde het een haartje
    PREMIUM

    Angstige momenten tijdens wilde achtervol­ging Zaltbommel; soms scheelde het een haartje

    ZALTBOMMEL/WAARDENBURG/VELDDRIEL - ,,Dat was wel even schrikken en vooral indrukwekkend.” Natasja de Jong uit Rossum en haar vriend reden zaterdagavond over de Van Heemstraweg van Rossum naar Zaltbommel toen ze ineens allemaal zwaailichten op zich af zagen komen. Voorop reed een auto met een aanhangwagen. Het was de slotfase van een wilde achtervolging met - gelukkig alleen - veel blikschade.