Volledig scherm
PREMIUM
Koren dorsschen, Asten 1914. © Verlag Ludwig Simon, Berlin

Groeten uit Brabant - een inkijkje in het Brabantse dorpsleven van vorige eeuw

Foto'sPoserend achter de hondenkar, vrouwen die in hun mooiste poffer de kippen staan te voeren, met de hele familie op het erf of al handelend voor de boterhal op de Markt van Breda. De nostalgische prentbriefkaartenreeks Brabants Dorpsleven biedt een fascinerend inkijkje in het Brabantse leven van een eeuw geleden.

Natuurlijk, het gaat vooral om de foto’s en afbeeldingen. Maar stiekem hoopt het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) in Den Bosch ook op nieuwe informatie over de mensen, dieren en plaatsen die op de ruim 400 ansichtkaarten staan die het archief sinds vandaag ontsluit via de website Brabants Dorpsleven. Want er zijn dan wel 60 verhalen bijeengebracht, nog een veelvoud aan overleveringen is niet bekend en dus niet verteld.

  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.