Groot amfetaminelab gevonden bij woonhuis in Zeeland: niemand aangehouden

ZEELAND - De politie heeft dinsdagmorgen een groot amfetaminelab gevonden bij een boerderij aan de Graspeel in Zeeland. Momenteel onderzoekt ze de herkomst van de daar aangetroffen stoffen.

De vondst werd rond 09.30 uur gedaan op een langwerpig perceel pal naast de Peelweg. Zowel de politie als de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) en brandweer zijn aanwezig om het lab te ontmantelen. ,,Het gaat om een groot amfetaminelab", vertelt Marjolein Ruitenbeek, woordvoerder van de Landelijke Eenheid van de politie. Volgens haar is het onderzoek nog in volle gang en kan er daarom nog niet veel informatie over de vondst gegeven worden.

Het lab werd aangetroffen achter een woonhuis. ,,Er zijn geen aanhoudingen gedaan", laat Ruitenbeek weten.

Oproep

Ook de Landerdse burgemeester Marnix Landerd kan niet verder ingaan op de ontmanteling van het drugslab. Wel doet hij nadrukkelijk een oproep aan inwoners ogen en oren goed open te houden en informatie door te spelen. ,,Dit zou een zelfde soort drama als laatst in Kaatsheuvel hebben kunnen zijn'', zegt Bakermans. Daar overleden twee mannen bij de productie van amfetamine in een woonwijk. 

Hij signaleert dat de laatste tijd veel drugsafval wordt gedumpt in het buitengebied. ,,Maar of dat heeft geleid tot deze inval weet ik niet.''

Volledig scherm
Het lab bevindt zich bij een boerderij in Zeeland. © Marco van den Broek
  1. Brabander Bas (22) heeft ziekte van Lyme, leven met kortsluiting in je hoofd

    Brabander Bas (22) heeft ziekte van Lyme, leven met kortslui­ting in je hoofd

    OUDENBOSCH - Steeds meer Nederlanders krijgen de ziekte van Lyme blijkt uit de jongste cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Vorig jaar kwamen er 27.000 nieuwe patiënten bij, twee duizend meer dan in 2014. Daarnaast zijn er vermoedelijk ook steeds meer mensen die ernstige klachten hebben, maar bij wie de diagnose niet officieel kon worden vastgesteld. Die zoeken soms hun heil in het alternatieve circuit in het buitenland. De impact van de ziekte is enorm, blijkt onder meer uit het verhaal van de 22-jarige Bas van Duijse uit Oudenbosch.