Volledig scherm
Een tweewieler van motorclub No Surrender. © ANP

Grote actie tegen No Surrender door Brabantse politie: vijf arrestaties, tipgever beveiligd

UPDATEBREDA/ALMERE - Bij een politieactie in Almere en Hilversum heeft de Brabantse politie vijf mannen opgepakt die worden verdacht van betrokkenheid bij drugssmokkel. Vier zijn lid van motorclub No Surrender in Almere, de vijfde heeft volgens de politie nauwe banden met de motorclub. Het gaat om vier mannen van 23, 29, 30 en 42 jaar uit Almere en een 46-jarige man uit Hilversum.

De aanhoudingen hebben te maken met een cocaïnetransport naar Engeland. De politie begon een onderzoek nadat een vrachtwagenchauffeur zich in januari meldde omdat hij vermoedde dat er in zijn wagen harddrugs waren verstopt. De chauffeur liet zijn truck achter op een parkeerplaats in Engeland, nam de veerboot naar Nederland en zag daar vier mannen die hem stonden op te wachten.

De vrachtwagenchauffeur voelde zich bedreigd en deed zijn verhaal bij de Koninklijke Marechaussee waarna Britse opsporingsdiensten tientallen kilo's cocaïne vonden in de achtergelaten vrachtauto. De chauffeur wordt beveiligd omdat er signalen zijn dat leden van de motorclub naar hem op zoek zijn, aldus de politie.

De politieactie waarbij de aanhoudingen plaatsvonden, werd gecoördineerd door de politie Zeeland-West-Brabant waar meer grote onderzoeken tegen No Surrender lopen.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement