De half ingestorte attractie op de najaarskermis in Breda
Volledig scherm
De half ingestorte attractie op de najaarskermis in Breda © Freek de Swart

Grote attractie op Bredase kermis ingestort door noodweer: ‘Tegen zoveel natuurgeweld is niets bestand’

BREDA – De harde wind van woensdag op donderdag heeft ook huisgehouden op de najaarskermis in Breda. Een attractie met de naam Reactor is door de windhozen half in elkaar gestort. 

 1. Kun jij deze K3-liedjes nog meezingen? Doe de quiz!

  Kun jij deze K3-lied­jes nog meezingen? Doe de quiz!

  De kans dat de vervangster van Klaasje Meijer een Brabantse wordt, zit er dik in. Aanstaande zaterdag wordt de finale van 'K2 zoekt K3' uitgezonden en strijden de vier laatste overgeblevenen voor een plekje in de nieuwe K3-formatie. Onder hen Diede van den Heuvel (21) uit Someren en Julia Boschman (19) uit Bergen op Zoom. Zij kennen alle K3-liedjes inmiddels uit hun hoofd, maar hoe zit het met jouw (nostalgische) muziekkennis? Test het met deze quiz.
 2. Nieuwsoverzicht | Medewerkers EBI Vught ondergedoken - Snackbar 't Smikkeltje verliest vergunning en moet stoppen
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Medewer­kers EBI Vught ondergedo­ken - Snackbar 't Smikkeltje verliest vergunning en moet stoppen

  Medewerkers van de EBI in Vught zijn in oktober met spoed ondergedoken. In die tijd meldde het OM dat de gevangene Taghi vanwege een ontsnappingspoging op zoek was naar persoonsgegevens van personeel. Ander nieuws: een snackbar in Waalwijk moet noodgedwongen sluiten omdat de vergunning afloopt. De eigenaar baalt ervan dat de gemeente niet meedenkt. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van donderdag.
 3. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?