Volledig scherm
De brand bij C&T Technics in Uden was vrij snel onder controle. © Marco van den Broek

Grote brand bij C&T Technics in Uden

UDEN - Aan de Frontstraat in Uden is woensdag net na middernacht een grote brand uitgebroken bij C&T technics, een bedrijf dat zich onder meer bezig houdt met het reinigen en ontlakken van producten.

De brandweerkorpsen van Uden, Boekel, Oss en Zeeland rukten uit. Brandweerkorps Zeeland was met groot watertransport te plaatse.

De brand woedde in het pand. De vlammen sloegen metershoog naar buiten. Metingen wezen uit dat bij de brand geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. 

Rond half twee was de brand in intensiteit afgenomen, rond twee uur was de brand onder controle. In het pand waren toen nog twee kleine brandhaarden, die met schuim konden worden bestreden. De brandweer verwachtte rond drie uur het sein brand meester te kunnen geven.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Bacu Bakkerij

De vlakbij gelegen Bacu Bakkerij Uden was toen de brand uitbrak al volop in bedrijf. De brandweer waarschuwde medewerkers om de luchtinlaat van het pand te sluiten maken om te voorkomen dat vervuilde lucht zou binnenkomen. De werkzaamheden op de bakkerij konden wel gewoon doorgaan.

C&T Technics

C&T Technics is werkzaam in de lak- en coatingindustrie. Het bedrijf  bestaat sinds 1997 en is gespecialiseerd in ontlakking, industriële reiniging en chemische oppervlaktebehandeling van metalen en kunststoffen.

Volledig scherm
De brand bij C&T Technics in Uden was vrij snel onder controle. © Marco van den Broek