Volledig scherm
© Thinkstock

Grote Clubactie: kinderen weer ‘verplicht’ de deuren langs

EnquêteDe jaarlijkse Grote Clubactie staat weer voor de deur. Vanaf zaterdag worden de loten weer verkocht. Menig kind krijgt een stapeltje loten mee naar huis om in de eigen wijk aan de man te brengen. Waar de ene vereniging niet-verkochte loten weer terug inneemt, tellen andere clubs het aantal niet-verkochte loten bij de contributie op.

Voor veel verenigingen is de Grote Clubactie een belangrijke bron van inkomsten. Tachtig procent van de opbrengst gaat naar de club. Veel verenigingen halen hiermee honderden euro's op. Vooraf koopt de vereniging het aantal loten dat ze denkt te gaan verkopen. De kinderen verkopen ze voor 3 euro per stuk.

Hoe kijkt u als ouder tegen de Grote Clubactie aan? Gaat u met uw kind langs de deuren om de loten te verkopen of gaat u leuren bij familie en vrienden? Laat het ons weten via onderstaande enquête.

  1. GroenLinks, SP, D66 en PvdD in Brabant: ‘onderzoek verband tussen slechte luchtkwaliteit en coronahaarden’
    PREMIUM

    GroenLinks, SP, D66 en PvdD in Brabant: ‘onderzoek verband tussen slechte luchtkwali­teit en coronahaar­den’

    DEN BOSCH - Nee, een keihard verband is een paar maanden na de eerste uitbraak in China nog niet te leggen. Maar toch: corona lijkt bovengemiddeld hard toe te slaan in regio's die bekend staan om hun slechte luchtkwaliteit, zoals Oost-Brabant. Daarom is nader onderzoek nodig, zo stellen de fracties van GroenLinks, SP, D66 en PvdD in een reeks vragen aan het provinciebestuur.