Bart De Vos van brasserie Renard is klaar om Nederlandse gasten te ontvangen.
Volledig scherm
PREMIUM
Bart De Vos van brasserie Renard is klaar om Nederlandse gasten te ontvangen. © Camile Schelstraete

Grote toename Nederlandse gasten in Belgische restaurants: ‘Hier mag je de hele avond tafelen’

STEKENE - Een avondje op het gemak uit eten, in Nederland kan het niet meer door de verplichte sluitingstijd van 20.00 uur. Hoe anders is dat in België. Daar mag de horeca tot in de vroege uurtjes openblijven. En dat trekt Nederlanders. ,,Zeventig procent van onze gasten komt van over de grens.”

  1. Kim krijgt het voor elkaar: groot onderzoek naar misstanden en misbruik in danswereld
    PREMIUM

    Kim krijgt het voor elkaar: groot onderzoek naar misstanden en misbruik in danswereld

    OOSTERHOUT/DEN HAAG - De Oosterhoutse Kim Koumans heeft er maandenlang voor geknokt. Ze heeft noodgedwongen haar nare ervaringen met de rest van de wereld moeten delen. Nu werpt het zijn vruchten af: in januari start een onderzoek naar de misstanden in de gehele danswereld. Naar verwachting wordt het groter dan vergelijkbaar turndossier, vanwege het aantal slachtoffers en de mate van seksueel misbruik.