Volledig scherm
Guus Meeuwis in het PSV stadion. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Guus Meeuwis kondigt extra show Groots met een zachte G aan en dit is hoe Esther Verhoef aan inspiratie komt

Brabant BytesKorte updates van onze eigen Brabantse sterren op social media, wie houdt daar nou niet van? In de rubriek Brabant Bytes struinen wij het web voor je af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van onze eigen BB’s, oftewel: Bekende Brabanders.

Dit artikel wordt gedurende de dag bijgewerkt.

Gisteren zei hij nog dat hij wat meer op Insta zou moeten gaan zetten. Daar speelt Art Rooijakkers een dag later dus handig op in. Met een wijsheid voor ons allen: Make art, not war.

Alleskunner Jeroen van Koningsbrugge doet meer dan alleen zijn hoofd op tv laten zien. Hij maakt ook kinderboeken! En de trailer daarvan deelt hij vol trots op Insta. Het boek is al te koop via bol.com.

Nog iemand die trots is: Domien Verschuuren. Zijn kleine zusje heeft net haar diploma Diergeneeskunde gehaald dus als iemad nog een dierarts zoekt moet je bij de familie Verschuuren zijn.

Een grote vriendelijke reus, zo noemt Raymond van de Klundert zijn (enorme) sportmaatje en trainer. De sportschool noemt hij een martelkelder. Tja.

Feest voor Guus Meeuwis vandaag. Hij heeft echt een goede dag. Ten eerste kondigde hij aan dat hij een extra show mag geven van Groots met een Zachte G. Extra speciaal omdat het dit jaar zijn jubileum is (de vijftiende (!) keer alweer). En het nummer Kom we gaan is Topsong bij Radio 2. Het geluk kan niet op vandaag voor Guus.

Fresku is in een nostalgische bui vandaag. Wat een schatje zeg!

Hoe komt een schrijver of schrijfster toch tot al die inspirerende verhalen? Esther Verhoef geeft er ons vandaag een inkijkje in. Zo wil ze steeds ergens anders zijn dan waar ze is, heeft ze regelmatig heimwee en voelt ze zich melancholisch als ze denkt aan reizen die nooit zal maken.