Volledig scherm
De worstenbrood emoji © LiveWall

Guus Meeuwis, Pardoes en worstenbrood: Brabantse emoticons bestaan nu echt

Het begon eigenlijk als 1 april-grap, maar werd realiteit. Brabant heeft zijn eigen emoticons, 'Braboticons' genoemd. Onder meer Guus Meeuwis, Schrobbelèr, de kruikenzeiker en Roy Donders kregen een make-over. 

Sinds vandaag - World Emoji Day - zijn ze via Tenor (Whatsapp) en Giphy te gebruiken. De Braboticons werden op 1 april voor de grap bedacht en ontwikkeld door het Tilburgse bureau LiveWall Group

,,De reacties waren superleuk en we besloten dan ook om vandaag, op World Emoji Day, de Braboticons beschikbaar te maken voor iedereen", aldus Sanne Stenvert van LiveWall. 

Guus Meeuwis

Zuckerberg

De eerste Braboticons zijn via Tenor en Giphy te vinden en door iedereen te gebruiken. Tenor is het gif-toetsenbordje in Whatsapp voor iOS. Onder de #braboticons of de naam van de Braboticon plak je Roy Donders, een Bossche Bol, een Roze Maandag-suikerspin, Pardoes, een worstenbroodje, Schrobbelèr, de Kruikenzeiker of Guus Meeuwis in het (Whatsapp)gesprek.

En nee, onder de officiële emoji's vallen ze niet. ,,Dan moeten we bij Zuckerberg aankloppen", glimlacht Stenvert. 

LiveWall timmert hard aan de weg: het bureau zit met ruim 50 'developers, designers en creative thinkers' in het Duvelhok in Tilburg. Ze zijn de naam achter bijvoorbeeld de Dumpert App en Willem II Personal Video.

Het laden van de emoji's kan even duren. 

Roy Donders
Schrobbeler
Kruikenzeiker
Pardoes
Bossche Bol