Vorig jaar is al begonnen met het ophogen van de geluidswal langs de A73 bij Cuijk.
Volledig scherm
Vorig jaar is al begonnen met het ophogen van de geluidswal langs de A73 bij Cuijk. © Ed van Alem

Heb jij een idee wat je kunt doen óp een geluidswal langs een snelweg?

CUIJK - Een geluidswal langs een snelweg is ook maar een geluidswal. Als je die toch aan het ophogen bent, kun je er misschien straks meer mee. Dat is het idee bij de gemeente Cuijk. 

De gemeente is al even bezig de bestaande wal langs de A73 hoger te maken, om geluidsoverlast voor bewoners van de aangrenzende wijk Heeswijkse Kampen tegen te gaan. 

Mountainbikeparcours

Een mountainbikeliefhebber heeft bij de gemeente al een verzoek neergelegd voor ‘een mountainbikeparcours’. ,,Maar dit is allemaal nog heel prematuur’', zegt een gemeentewoordvoerder. ,,Er zijn ook andere ideeën. Maar het is nog veel te vroeg om hierover nu al te communiceren.’'

Cuijk zegt ‘geen specifieke gedachte’ te hebben over waarom de gemeente open staat voor het mogelijk ‘anders’ gebruiken van de geluidswal rechts van de A73, als je richting Nijmegen rijdt, even voorbij Hotel Van der Valk.

10 meter

Vorig jaar is de gemeente begonnen met het flink ophogen en deels, over enkele honderden meters, verlengen van de geluidswal tussen de snelweg en de Raamweg. Was die over grote stukken zo’n 6 meter, dat wordt bijna overal ongeveer 10 meter. 

Bewoners van de aangrenzende wijk Heeswijkse Kampen beklaagden zich al enkele jaren bij de gemeente over de toegenomen geluidsoverlast van het voorbijrazende verkeer op de A73. Ook op deze snelweg is het de voorbije jaren, na het einde van de economische crisis, veel drukker geworden met auto’s en vrachtauto’s.

Idee? Mail ons

Heb je een idee? Mail naar redactie.maasland@gelderlander.nl ovv geluidswal Cuijk.