Volledig scherm
Heijmans bouwt aan het spoor. Binnenkort in Amsterdam. © Marc Bolsius

Heijmans bouwt aan spoor in Amsterdam

ROSMALEN/AMSTERDAM - Bouwconcern Heijmans gaat in opdracht van ProRail en namens de gemeente Amsterdam, aan de slag met het spoor in Amsterdam. De Rosmalense bouwer gaat de nieuwe onderdoorgang aan de Contactweg in Amsterdam aanleggen. Het ontwerpen en de bouwen vertegenwoordigt een waarde van zo'n twintig miljoen euro. 

De nieuwe onderdoorgang die Heijmans gaat bouwen moet de bereikbaarheid van het Amsterdamse havengebied en Amsterdam West voor zowel de weg als het spoor verbeteren. De nieuwe onderdoorgang wordt aangesloten op het huidige wegen- en fietsnetwerk. Er komt een derde spoor richting het goederenemplacement en een nieuw emplacement voor reizigerstreinen. 

  1. Verhalenserie van het ED over de A67: ‘Dit is pure regiojournalistiek’
    Achter de schermen

    Verhalense­rie van het ED over de A67: ‘Dit is pure regiojour­na­lis­tiek’

    De snelweg A67 begon in 1963 als een enkelbaans weg tussen Veldhoven en Waalre. Anno 2020 is het een overbelaste en dichtgeslibde slagader tussen de Antwerpse haven en het Duitse Ruhrgebied. Met grote milieuproblemen en talloze ongelukken met veel betreurde slachtoffers. ,,Zijn we daarvoor immuun geworden?” vroeg onze fotograaf René Manders zich af. ,,Kunnen we daar in het Eindhovens Dagblad eens ruim aandacht aan besteden?”