Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Arjan Gotink

‘Helmplicht voor fietser op politieke agenda’

Verplicht een helm op de (elektrische) fiets of snorfiets? Het zou opnieuw op de politieke agenda van Den Haag moeten, vindt de Brabantse provinciebestuurder Christophe van der Maat. Het is een reactie op onderzoekscijfers die deze week verschenen.

3 reacties

 • GJM Thijssen

  1 maand geleden
  Het licht niet alleen aan de e bikes wij fietsen er al jaren op en ik vertik het om een helm te dragen en ik denk met mij vele andere je moet wel uitkijken en niet zo maar over steken wat die oudjes doen ik zelf ben bijna 69 en ben nog nooit gevallen
 • pierre van lierop

  1 maand geleden
  Waar zijn de cijfers betreffende verwondingen aan het hoofd, door het niet dragen van helm?
 • Mc Metternich

  1 maand geleden
  Hoop niet dat ik een helm op moet geen gezicht ben altijd voorzichtig 😏
 1. Nieuwsoverzicht | Restaurants in Eindhoven hoeven toch niet dicht - Dit is de mysterieuze hegsnoeier

  Nieuwsover­zicht | Restau­rants in Eindhoven hoeven toch niet dicht - Dit is de mysterieu­ze hegsnoeier

  In de Kempen is een busje vol drugsafval een maand lang onopgemerkt gebleven en in Waalwijk stonden afgelopen nacht vier auto’s in brand. Ondertussen werd in Hilvarenbeek het mysterie opgelost rondom de barmhartige Samaritaan die de heg van Marjo Mommersteeg snoeide en besloot de rechter dat restaurants Antonio’s en Fling in Eindhoven niet twee weken dicht hoeven. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van vrijdag.
 2. Nieuwsoverzicht | Test- en vaccinatiecontroles bij de grens - Kringloopwinkels raken leeg
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Test- en vaccinatie­con­tro­les bij de grens - Kringloop­win­kels raken leeg

  Een topdag op de Olympische Spelen, met Brabantse inbreng. Sanne van Dijke uit Heeswijk-Dinther pakte het eerste judo-goud en dacht daarna vooral aan haar overleden broertje. Verder geven we antwoord op de acht belangrijkste vragen over het passeren van de Belgische grens. Want hoe zit het nu er mobiele controles worden uitgevoerd op prik- en test-bewijzen? En we hebben de 80-jarige Marjo, die verrast werd door een onbekende die haar heg heeft gesnoeid. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van woensdag 28 juli.