De verwachting is dat de eerste processierupsen rond de eerste week van april uit hun eitjes zullen komen.
Volledig scherm
PREMIUM
De verwachting is dat de eerste processierupsen rond de eerste week van april uit hun eitjes zullen komen. © Carlo ter Ellen DTCT

Help, de jeukrups komt er weer aan

EINDHOVEN - Het zijn spannende tijden in Zuidoost-Brabant. Over een paar weken is het zover. Dan sluipen de eerste eikenprocessie- rupsjes uit hun ei. Krijgen we weer zoveel overlast als vorig jaar? De eerste tekenen zijn niet gunstig, maar een definitief oordeel valt nog niet te vellen.

 1. Enexis waarschuwt: stroomnet raakt overvol door zonneparken en windmolens
  PREMIUM

  Enexis waarschuwt: stroomnet raakt overvol door zonnepar­ken en windmolens

  DEN BOSCH - Netbeheerder Enexis, actief in Zuid- en Oostelijk Nederland, vreest dat het elektriciteitsnet te vol raakt. Door het overvolle hoogspanningsnet van TenneT kan er transportschaarste optreden en kunnen beheerders van zonneparken en windmolens op bepaalde plekken niet meer aangesloten worden. Volgens Enexis Netbeheer moeten plannenmakers voor nieuwe projecten er rekening dat er voor hen niet overal ruimte meer is op het net.
 2. Plannen met Brainport-armbandje bij PSV worden steeds serieuzer, ook KNVB enthousiast

  Plannen met Brain­port-armbandje bij PSV worden steeds serieuzer, ook KNVB enthousi­ast

  Niet alleen PSV, maar ook de KNVB is enthousiast over het speciale ‘Brainport-armbandje’ dat afgelopen week vanuit het Eindhovense opdook als mogelijke redding voor evenementen in corona-tijd. In een speciaal overleg met de gemeente Eindhoven is woensdag onder meer gesproken over het kleinood, dat volgens deskundigen kan bijdragen aan het voorkomen van een pandemie. Testen in het Philips Stadion past binnen de plannen waarin het Eindhovense stadion door de KNVB is aangewezen als zogeheten ‘Field Lab’.