Herdenkingstocht Market Garden overtreft hoge verwachtingen: ‘Proost hè, op de goede afloop!’

videoDe herdenkingstocht die zaterdag tienduizenden Brabanders op de been bracht, overtrof alle verwachtingen van deelnemers Clemens Witlox en René van Donzel. Deze krant stapte bij deze twee Udenaren in voor een tocht met een beetje pech en heel veel geluk. ,,Dit is fantastisch, zo groots! Het is nóg drukker dan vijf jaar geleden.” 

Is dat even balen in het Belgische Balen. De colonne van historische legervoertuigen is zaterdag net vertrokken voor herdenkingstocht Market Garden als de Dodge WC 51 van Clemens Witlox ermee uitscheidt. Maar hij en zijn maat René van Donzel zijn gelukkig niet voor één gat te vangen. De Udenaren laten zich eerst een tijdje slepen, gooien daarna de motorkap open en vinden al snel de oorzaak van het probleem. Het draadje naar de bobine zit los. 

 1. Acht verdachten aangehouden na bedreiging op camping Aalst in Gelderland in Best, Vught en Rotterdam, verdachten o.a. uit Eindhoven en Breda
  VIDEO/UPDATE

  Acht verdachten aangehou­den na bedreiging op camping Aalst in Gelderland in Best, Vught en Rotterdam, verdachten o.a. uit Eindhoven en Breda

  BEST - Een auto is zondagmiddag na een achtervolging door de politie tegen een boom gebotst op de Schansweg in Best. De politie heeft met getrokken wapens de verdachten uit de auto gehaald. Bij de aanhouding is ook een waarschuwingsschot gelost. In de auto werd een vuurwapen gevonden. Drie mannen zijn aangehouden. De omgeving werd afgezet.
 2. Angstige momenten tijdens wilde achtervolging Zaltbommel; soms scheelde het een haartje
  PREMIUM

  Angstige momenten tijdens wilde achtervol­ging Zaltbommel; soms scheelde het een haartje

  ZALTBOMMEL/WAARDENBURG/VELDDRIEL - ,,Dat was wel even schrikken en vooral indrukwekkend.” Natasja de Jong uit Rossum en haar vriend reden zaterdagavond over de Van Heemstraweg van Rossum naar Zaltbommel toen ze ineens allemaal zwaailichten op zich af zagen komen. Voorop reed een auto met een aanhangwagen. Het was de slotfase van een wilde achtervolging met - gelukkig alleen - veel blikschade.