Herdenkingstocht Market Garden overtreft hoge verwachtingen: ‘Proost hè, op de goede afloop!’

videoDe herdenkingstocht die zaterdag tienduizenden Brabanders op de been bracht, overtrof alle verwachtingen van deelnemers Clemens Witlox en René van Donzel. Deze krant stapte bij deze twee Udenaren in voor een tocht met een beetje pech en heel veel geluk. ,,Dit is fantastisch, zo groots! Het is nóg drukker dan vijf jaar geleden.” 

Is dat even balen in het Belgische Balen. De colonne van historische legervoertuigen is zaterdag net vertrokken voor herdenkingstocht Market Garden als de Dodge WC 51 van Clemens Witlox ermee uitscheidt. Maar hij en zijn maat René van Donzel zijn gelukkig niet voor één gat te vangen. De Udenaren laten zich eerst een tijdje slepen, gooien daarna de motorkap open en vinden al snel de oorzaak van het probleem. Het draadje naar de bobine zit los. 

  1. Kamerleden slaan alarm over diepgeworteld wantrouwen van Brabantse boeren in politie

    Kamerleden slaan alarm over diepgewor­teld wantrouwen van Brabantse boeren in politie

    TILBURG - Tweede Kamerleden vinden het 'pijnlijk’ en ‘schokkend’ dat boeren zo'n diepgeworteld wantrouwen hebben tegen de politie dat ze niet de telefoon pakken als ze zijn benaderd door drugscriminelen. Uit de door deze krant gepubliceerde enquête blijkt dat slechts één op de tien boeren de politie inlicht als criminelen hen vragen naar de huur van een stal of schuur voor het telen van wiet of produceren van synthetische drugs.