René Bastiaanse (links) met de Hertog Jan en commissaris van de Koning Wim van de Donk.
Volledig scherm
René Bastiaanse (links) met de Hertog Jan en commissaris van de Koning Wim van de Donk. © Provincie Brabant

Hertog Jan voor René Bastiaanse bij afscheid BHIC

DEN BOSCH - René Bastiaanse,  directeur van het Brabants Historisch Informatie centrum (BHIC) in Den Bosch, kreeg bij zijn afscheid donderdagmiddag de provinciale onderscheiding Hertog Jan.

 1. Nieuwsoverzicht | Aquarium met levende visjes gedumpt in natuurgebied - Voortvluchtige crimineel aangehouden
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Aquarium met levende visjes gedumpt in natuurge­bied - Voortvluch­ti­ge crimineel aangehou­den

  ,,Het is zo asociaal, je bent echt een harteloos monster als je zoiets doet.” Boswachter Erik de Jonge wist niet wat hij zag vrijdagochtend. Op Landgoed Lindonk in de gemeente Woensdrecht trof hij een gedumpt aquarium aan met nog levende visjes. ,,Ze lagen te spartelen op het droge‘’, aldus de furieuze boswachter. En verder hield de politie een 49-jarige man uit Dussen aan. Bij een verkeerscontrole bleek dat hij nog maar liefst zeven jaar de bak in moest.
 1. Nieuwsoverzicht | Jongen (10) duikt zonder familie en spullen op bij tankstation - Brabantse vliegende auto mag de weg op

  Nieuwsover­zicht | Jongen (10) duikt zonder familie en spullen op bij tankstati­on - Brabantse vliegende auto mag de weg op

  We zijn weer een stapje dichterbij een de vliegende auto. Een Brabantse welteverstaan. Vliegen mag nog niet in het openbare luchtruim, maar de PAL-V uit Raamsdonksveer heeft vandaag te horen gekregen dat hij in elk geval de weg op mag. Verder werd vandaag een bekend dat gisteravond een 10-jarige jongen zonder familie en spullen aanklopte bij een tankstation in Helenaveen. De jongen vertelde agenten dat hij in zijn eentje uit Syrië is gevlucht. En in Keent werd een begin gemaakt met het opblazen van de 2000 granaten die er vorige week zijn gevonden. De video daarvan en meer lees je vandaag in het nieuwsoverzicht.
 1. Samenvatting: Helmond Sport - MVV Maastricht
  PREMIUM
  Play
  VIDEO

  Samenvat­ting: Zoon Mark van Bommel doet Helmond Sport in slotsecon­de pijn

  30 oktober
 2. Horeca dicht, dus Chris heeft 15.000 kilo aan pompoenen over
  Play

  Horeca dicht, dus Chris heeft 15.000 kilo aan pompoenen over