Volledig scherm
Nieky Holzken. © fotoMeulenhof

Het dak gaat eraf bij Nieky Holzken en Roy Donders hangt zijn eigen ballen op

BRABANT BYTESKorte updates van onze eigen Brabantse sterren op social media. In de rubriek Brabant Bytes struinen wij het web voor je af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van onze eigen BB’s, oftewel: Bekende Brabanders.

Dit bericht wordt gedurende de dag ververst.

Schreven we begin deze maand in deze rubriek dat Nieky Holzken een nieuwe woning had gekocht, vandaag gaat het dak er al af bij de Helmonder. Lekker bezig!

Lekker weg in eigen land met Xander de Buisonjé en zijn vrouw Sophie.

Jesse Klaver (GroenLinks) begrijpt de stakende ziekenhuismedewerkers volledig. Aan de hand van zijn persoonlijke situatie legt hij het een en ander uit.

Lilian Marijnissen laat op sociale media weten dat ze de ‘strijdbaarheid, betrokkenheid en emotie’ van de stakende ziekenhuismedewerkers kan waarderen. Het zit goed mis, vindt ze. 

Slap lullen. Dat kan Leo Alkemade als geen ander. En dat bewijst de Tilburger eens te meer met deze Instagrampost. 

Het duurt nog even, maar Roy Donders is er klaar voor. De Tilburger heeft de kerstboom alvast opgezet. Met een verwijzing naar zijn eigen gedenkballen. 

En ook OG3NE-zangeres Shelley Vol kan niet wachten tot het kerst is.

Schrijver Kluun geeft vandaag een lesje taal. Altijd handig. Maar, schrijft hij. ,,Brabantse grammatica is de uitzondering op de regel. Het is te allen tijde ‘ons pap’ en ‘ons mam’.

Topwielrenner Steven Kruijswijk is in Monte-Carlo. Hij wordt eens flink wakker gemaakt door ploeggenoot Dylan Groenewegen. Je zou het in november namelijk misschien niet denken, maar de voorbereiding op het komende wielerseizoen gaat alweer van start.

Steeds meer bekende (voetbal)-Brabanders spreken zich naar aanleiding van het nieuws uit Den Bosch uit tegen racisme. Zo ook Klaas Dijkhoff en Ruud van Nistelrooij. ‘Een hardnekkig gif in onze samenleving’, stelt Dijkhoff.

Een beetje reclame maken voor jezelf, op Instagram zijn nogal wat bekende Brabanders er niet vies van. Olcay prijst vandaag haar make-up aan.

New York zit vol verhalen, zegt Esther Verhoef. ,,Wat je hier in een dag meemaakt, ervaart, ziet en hoort, biedt inspiratie voor jaren.” Prachtig gezegd!