Volledig scherm
De Braboticons. © Livewall Group

Het is World Emoji Day: dit zijn de leukste Brabantse emoji's

Ook aan onze provincie gaat World Emoji Day niet voorbij. Sterker nog: Brabant heeft sinds vorig jaar haar eigen Braboticons. Het begon als 1-aprilgrap, maar een Tilburgs bedrijf ontwikkelde ze uiteindelijk echt. Met succes. Speciaal voor alle Brabantse emoji-liefhebbers: dit zijn onze vijf favorieten.

Guus

Groot geworden in Tilburg, jarenlang uitverkochte stadionconcerten in Eindhoven en natuurlijk de man van ons officieuze volkslied. Brabantser dan Guus Meeuwis krijg je ze niet. Om die reden verdient de zanger absoluut een plekje in dit rijtje. 

Guus Meeuwis

Worstenbrood

De aubergine, de hamburger, popcorn of de perzik. Eten behoort absoluut tot de meestgebruikte emoticons. De hele wereldkeuken - van sushi tot pizza en van croissant tot noodles - kun je al naar je vrienden sturen, dus waarom het worstenbroodje niet? Altijd handig om aan iedereen te laten weten dat jij aan het genieten bent van je favoriete lekkernij.

Volledig scherm
De worstenbrood emoji. © LiveWall

Schrobbelèr

Minstens zo populair als emoji's van eten, zijn emoji's van drinken. Nou is een Brabander natuurlijk allesbehalve vies van een pilsje of een wijntje - afbeeldingen die al een eeuwigheid bestaan - maar Tilburgs kruidenbitter Schrobbelèr is natuurlijk nog beter. Tijdens carnaval maak jij met deze emoticon duidelijk waar jij gaat feesten.

Schrobbeler

Pardoes

Brabants grootste kindervriend is ook terug te vinden in je Whatsapp (als je de Braboticons download). Pardoes, uithangbord van de Efteling, herken je direct aan zijn sierlijke rode muts.

Pardoes

De Bossche Bol

Oké, omdat we zo van eten houden. We moesten wel drie keer kijken om te zien wat dit precies is maar als je het weet, dan zie je het. De Brabantse hoofdstad heeft al sinds jaar en dag haar eigen zoete snack en die kan natuurlijk niet ontbreken in deze top vijf. 

Al was de keuze lastig, met ook nog onder meer emoji's van Roy Donders, de Brabantse Vlag, het Philips-logo of een Kruikenzeiker.

Bossche Bol