Hevige regen en wateroverlast verrasten Brabanders op warme zondag

videoHoewel het in het grootste gedeelte van de provincie een warme en zonnige zondag was, viel het water in Brabant met bakken uit de lucht. Op enkele plaatsen was sprake van wateroverlast. Het KNMI had voor zondagavond tot 22.00 uur code geel uitgegeven. 

Wateroverlast

Vanuit Gemert kwamen meldingen binnen bij de brandweer van wateroverlast. De Molenstraat en Komweg in Gemert stond blank. Zeker twintig huizen in de Molenstraat stonden onder water. Bewoners waren tot diep in de nacht bezig met dweilen.

Ook in andere straten hebben huizen en winkels waterschade. Auto’s strandden omdat het water te hoog stond om verder te kunnen rijden. In de Virmundtstraat kwamen de klinkers omhoog. Bij Sam's Grillroom aan het Ridderplein in Gemert spoot het water via de wc's en wasbakken omhoog. Het personeel heeft met man en macht gedweild om het water weer uit de zaak te krijgen. 

Tekst gaat verder onder de foto's 

In Gemert stond op sommigen plaatsen het water zo hoog dat auto's niet meer verder konden rijden.
Volledig scherm
In Gemert stond op sommigen plaatsen het water zo hoog dat auto's niet meer verder konden rijden. © Bert Jansen
De straatstenen in de Virmundtstraat in Gemert kwamen door de hevige regen omhoog.
Volledig scherm
De straatstenen in de Virmundtstraat in Gemert kwamen door de hevige regen omhoog. © ED / Tineke Mols

Verrast

De hevige buien verrasten de mensen in Gemert. Vlak voor de regen begon, gaf Buienradar aan dat het droog zou blijven. Ook vanuit Volkel, Reusel en Beek en Donk kwamen meldingen binnen over wateroverlast.

Tekst gaat verder onder de foto.

Het water stond in de Gemertse Molenstraat tot boven de deurpost.
Volledig scherm
Het water stond in de Gemertse Molenstraat tot boven de deurpost. © Bert Jansen

Ook sporters hebben er last van

Supporters die naar de wedstrijd Top Oss - Sparta wren gekomen, stonden in doorweekte T-shirts, rillend hun clubs aan te moedigen. Ze hadden door het warme weer geen rekening gehouden met de plotselinge buien. In Vinkel hielden ze het niet vol: de voetbalspelers van de wedstrijd tussen EVVC - Helvoirt hoefden door de harde regen na de rust niet terug het veld op. De wedstrijd is definitief afgelast. 

Gemert
Volledig scherm
Gemert © Bert Jansen
Kapelstraat Beek en Donk
Volledig scherm
Kapelstraat Beek en Donk © Bert Jansen
Komweg Gemert
Volledig scherm
Komweg Gemert © Bert Jansen
  1. Wizzair schort deel ‘asperge-vluchten’ Eindhoven op

    Wizzair schort deel ‘asperge-vluch­ten’ Eindhoven op

    EINDHOVEN - Luchtvaartmaatschappij Wizzair is per direct gestopt met vluchten van Roemenië naar Eindhoven. De prijsvechter maakte zondag bekend zeker tot en met 18 april geen enkele vlucht vanuit Roemenië naar Nederland meer uit te voeren. Net als afgelopen week zou Wizzair deze week naar verwachting nog honderden seizoenarbeiders vervoeren via Eindhoven Airport. Maar een nieuw besluit van de Roemeense overheid, als onderdeel van de maatregelen om de corona-pandemie te beteugelen, steekt daar een stokje voor.