Alleen staan langs de witte lijn. Het lijkt duidelijk, maar het volgen van de coronaregels gaat nogal eens mis. Ook in de Efteling waar vooral de anderhalve meter tijdens drukte discussie oplevert.
Volledig scherm
PREMIUM
Alleen staan langs de witte lijn. Het lijkt duidelijk, maar het volgen van de coronaregels gaat nogal eens mis. Ook in de Efteling waar vooral de anderhalve meter tijdens drukte discussie oplevert. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Hoe de Efteling van gastheer naar handhaver ging: ‘maar dan wel op de ‘Eftelingmanier’

VideoKAATSHEUVEL - Alsof, eenmaal binnen de Eftelingpoort, alles geoorloofd is. Zo ziet het er soms uit. Bezoekers staan boven op elkaar in wachtrijen en mondkapjes zitten vaker onder de kin dan boven de neus. Maar schijn bedriegt, zegt de Efteling. Er is beveiliging, crowd control en overal hangen camera’s. Hoe de Efteling van gastheer naar handhaver moest gaan: 

  1. Publiek kan meeschilderen aan ‘de Nachtwacht voor iedereen’

    Publiek kan meeschilde­ren aan ‘de Nachtwacht voor iedereen’

    Meeschilderen aan de Nachtwacht op ware grootte? Vanaf woensdag 2 februari kan dat in Eindhoven. De tv-serie Het Geheim van de Meester van AVROTROS wil Nederlanders laten ervaren hoe het is om de Nachtwacht te schilderen. De helft van het schilderij, verdeeld over drie doeken, wordt in Eindhoven gemaakt, de andere helft in Leiden. Voorbijgangers kunnen aan de slag met verf en kwast. Uiteindelijk worden de zes delen samengevoegd tot ‘de Nachtwacht door iedereen’. In de serie probeert een team van vier experts te ontrafelen hoe de meester, Rembrandt, zelf te werk ging met een reconstructie van De Nachtwacht op ware grootte. Wethouder Monique List opent de ‘exposurebox’ met de drie doeken die door het publiek beschilderd mogen worden op woensdag om 13 uur op het 18 Septemberplein.