Volledig scherm
Ongeluk op A58. © Jack Brekelmans/Persburo BMS

Hoe kon het zo vreselijk misgaan op de A58 bij Gilze? Ooggetuigen dodelijk ongeluk melden zich

GILZE - Bij de politie hebben zich deze week enkele ooggetuigen gemeld van het dodelijke ongeluk op de A58 bij Gilze. Van deze mensen wordt een verklaring opgenomen, laat een politiewoordvoerder aan deze krant weten. 

Mogelijk gaat het om de bestuurders die vlak na de aanrijding door de ravage hebben gereden. De politie benadrukt dat het de agenten er niet om gaat om deze automobilisten op hun gedrag aan te spreken, maar hen als getuige te horen om erachter te komen wat er precies gebeurd is. 

Dat is voor de politie nog altijd niet duidelijk. ,,Het onderzoek naar het ongeval is nog niet afgerond. We kunnen dus nog niets zeggen over de toedracht", meldt een woordvoerder.

Wat weten we wel?

Wat inmiddels vaststaat, is dat er in totaal drie voertuigen bij de aanrijding betrokken waren. De politie is er inmiddels achter dat de bestuurder van een kampeerbusje van Volkswagen op de linkerrijstrook in botsing kwam met een voor hem rijdende Renault Clio. Die camperbestuurder kwam ook in aanraking met een voor hem rijdende Volvo. Een 48-jarige Limburger kwam uiteindelijk om het leven.

Volgens een getuige reden er kort voor het ongeluk twee auto’s op de vluchtstrook. Het achterste voertuig trok een aanhang- of vouwwagen. De verkeersongevallenanalisten houden er rekening mee dat kort voor de aanrijding automobilisten naar de linkerrijstrook zijn gegaan om hen gelegenheid te geven in te voegen.

  1. Logeerpartijtje eindigt in trauma voor 11-jarige Jessica: ‘Die man heeft haar leven kapot gemaakt’
    PREMIUM

    Logeerpar­tij­tje eindigt in trauma voor 11-jarige Jessica: ‘Die man heeft haar leven kapot gemaakt’

    ALEM - Jarenlang misbruik in een dorp van nog geen 600 inwoners. De levens van ouders en kinderen uit Alem staan sinds deze zomer volledig op hun kop. Het vergt moed om het zwijgen over misbruik te doorbreken, maar de 11-jarige Jessica deed het en bracht zo een groot schandaal aan het licht. Moeder Katrina is trots op ‘haar meisje’ en vertelt voor het eerst haar verhaal. ,,Er zijn hier in Alem families verscheurd, kinderlevens kapot gemaakt.”