Honderden boeren verzamelen in Willemstad: ‘Rechts rijden, maximaal 35 kilometer per uur en geen gekkigheid’

videoHonderden boeren op trekkers zijn vanuit Brabant onderweg naar Den Haag. Niet enkel om te protesteren tegen de uitspraak van D66’er Tjeerd de Groot, die eerder pleitte voor halvering van de veestapel om de uitstoot van stikstof af te laten nemen. De boeren willen gehoord worden: ,,Wij kunnen niet alles oplossen voor de rest van Nederland.”

Al vroeg in de ochtend verzamelden honderden boeren in Willemstad. Ze komen uit heel de regio West-Brabant: van Made en Zundert tot aan Tholen en Steenbergen. De boodschap voor onderweg is duidelijk: rechts rijden, maximaal 35 kilometer per uur en geen gekkigheid.

  1. Ondernemers VNO-NCW blij met uitspraak over maximumsnelheid: ‘We kunnen weer vooruit met de bouw’

    Onderne­mers VNO-NCW blij met uitspraak over maximum­snel­heid: ‘We kunnen weer vooruit met de bouw’

    De kogel is door de kerk: de coalitiepartijen zijn het eens over de maatregelen die genomen moeten worden omtrent de stikstofproblematiek. De regel die ze nu willen invoeren is dat de maximumsnelheid overdag in een groot deel van Nederland wordt verlaagd naar 100 kilometer per uur. Vanaf 19.00 uur mag er ‘gewoon’ 130 kilometer per uur worden gereden. De Brabantse en Zeeuwse ondernemers, verenigd in het VNO-NCW, zijn blij met die uitspraak.