Volledig scherm
PREMIUM
Bas Bloem: ,,Ik wil benaderbaar zijn voor iedereen." © Paul Rapp

Hoogleraar Bas Bloem uit Nijmegen: autoriteit op het gebied van Parkinson en altijd op zoek naar een list

InterviewNIJMEGEN - Hij geldt als autoriteit op het gebied van de ziekte van Parkinson, schrijft een boek met de beroemde acteur Michael J. Fox en vliegt de hele wereld over. De Nijmeegse hoogleraar Bas Bloem is gedreven tot op het bot.

Als jonge jongen zag de Nijmeegse neuroloog en parkinson-expert Bas Bloem het ziekenhuis nét iets te vaak van binnen. Het was de drijfveer om na de middelbare school geneeskunde te studeren. Om mensen te helpen, maar óók om af te rekenen met het beeld dat hij als klein kind van de medische wereld had: ,,Ik ben geen arts die rondloopt in een lange, witte jas met een stethoscoop om de nek. Ik wil benaderbaar zijn voor iedereen."

  1. Is de introductieweek in het Eindhovense nachtleven en een bad van bier nog een beetje te betalen?

    Is de introduc­tie­week in het Eindhoven­se nachtleven en een bad van bier nog een beetje te betalen?

    EINDHOVEN - Nog voor ze hun eerste drankje bestellen, is er voor sommige studenten al een flinke hap uit hun bierbudget voor deze week. Wie geen slaapplek heeft bemachtigd in een studentenhuis, moet 40 euro neerleggen voor een bedje in het Studentensportcentrum. Verder betaalt iedere student 120 euro voor deelname aan de introductieweek. Daarvoor krijgen ze een week vol activiteiten en feestavonden en drie maaltijden per dag.