Volledig scherm
PREMIUM
Bas Bloem: ,,Ik wil benaderbaar zijn voor iedereen." © Paul Rapp

Hoogleraar Bas Bloem uit Nijmegen: autoriteit op het gebied van Parkinson en altijd op zoek naar een list

InterviewNIJMEGEN - Hij geldt als autoriteit op het gebied van de ziekte van Parkinson, schrijft een boek met de beroemde acteur Michael J. Fox en vliegt de hele wereld over. De Nijmeegse hoogleraar Bas Bloem is gedreven tot op het bot.

Als jonge jongen zag de Nijmeegse neuroloog en parkinson-expert Bas Bloem het ziekenhuis nét iets te vaak van binnen. Het was de drijfveer om na de middelbare school geneeskunde te studeren. Om mensen te helpen, maar óók om af te rekenen met het beeld dat hij als klein kind van de medische wereld had: ,,Ik ben geen arts die rondloopt in een lange, witte jas met een stethoscoop om de nek. Ik wil benaderbaar zijn voor iedereen."

  1. Vier leerlingen mishandelen docent op Bergs Aventurijncollege: ‘Ongekend heftig en gecoördineerd’
    PREMIUM

    Vier leerlingen mishande­len docent op Bergs Aventurijn­col­le­ge: ‘Ongekend heftig en gecoördi­neerd’

    BERGEN OP ZOOM - De mishandeling van een docent op het Aventurijncollege in Bergen op Zoom door vier leerlingen van 15 en 16 jaar is een treurige primeur voor onderwijs- en zorginstelling Koraal. ,,Op elke school komt agressie voor. Maar een leerkracht die geslagen en geschopt wordt, zo heftig en gecoördineerd hebben we het nog nooit meegemaakt", zegt woordvoerder Mehlika Schopen.