Volledig scherm
© Bert Jansen

Inval bij Daas Groep in Wintelre; een persoon is opgepakt (video)

WINTELRE - In het kader van een onderzoek naar fraude met mest heeft de politie dinsdag een inval gedaan bij de Daas Groep in Wintelre.

Een 42-jarige inwoner van het Eersels kerkdorp is opgepakt en ingesloten. Tijdens de actie werden ook bedrijfspanden in Sint-Oedenrode en Barneveld doorzocht. In opdracht van het openbaar ministerie heeft de politie de administratie van het bedrijf meegenomen. Ook is beslag gelegd op onroerend goed, twee vrachtwagens met aanhangers en vier opleggers. Aan de actie werkten zo'n 40 mensen van de verschillende instanties mee.

De aangehouden inwoner van Wintelre is een intermediair voor mesttransporten. Justitie verdenkt hem van fraude met de boekhouding van mestladingen en mesttransporten. Volgens een politiewoordvoerder is hierdoor niet meer inzichtelijk hoeveel meststoffen er vervoerd zijn. De verdenking is dat er meer vervoerd is dan toegestaan.

Volledig scherm
© Bert Jansen
Volledig scherm
© Bert Jansen
Volledig scherm
© Bert Jansen
Volledig scherm
© Bert Jansen
In het kader van een onderzoek naar fraude met mest heeft de politie dinsdag een inval gedaan bij de Daas Groep in Wintelre. Daarbij is een 42-jarige inwoner van het dorp aangehouden.