Volledig scherm
Foto van de bloemenzee voor de woning van de 15-jarige Megan die afgelopen maandag om het leven is gekomen. © Edwin Wiekens/Pix4Profs

Inzamelingsactie om keuken te vervangen waar Megan werd omgebracht

BREDA - Er is een inzamelingsactie gestart voor de ouders van de omgebrachte Megan. Met de actie willen vrienden van de ouders de kosten voor de uitvaart betalen en de keuken vervangen waar de dramatische gebeurtenis plaatsvond. 

Het 15-jarige meisje werd enkele weken geleden in haar ouderlijk huis in Breda doodgestoken door een 16-jarige klasgenoot. ,,Elke morgen na het wakker worden weer het besef dat Megan er niet meer is. De leegte en het verdriet dat ze ervaren, is voor niemand te bevatten”, schrijven de vrienden in een brief. Maar naast het verlies van hun dochter Megan dreigt er voor ouders Sandra en Leo nu ook een financiële strop. 

Nog niet in staat om te werken

Sandra en Leo zijn allebei zzp’er en weten niet wanneer ze weer in staat zijn om te werken. Tegelijkertijd lopen de kosten op. Zo hebben de verschillende afscheidsmomenten samen al 25.000 euro gekost. Kosten die niet verzekerd zijn en slechts gedeeltelijk door Slachtofferhulp worden gedekt, schrijven de vrienden. 

,,Sandra en Leo hadden het beiden financieel keurig voor elkaar. Alle twee een leuk inkomen, eigen woning, geen schulden en voldoende middelen om een normaal leven te leiden. Maar alle kosten en derving van inkomsten hakken er keihard in.” Daarom schieten de vrienden nu te hulp: ,,Ze hebben al hun energie nodig voor de verwerking van het verlies van Megan.”

Vervangen keuken

Ook wil de groep moeder Sandra helpen met het vervangen van de keuken, de plek waar Megan om het leven is gebracht. Uit de brief: ,,Sandra heeft goed nagedacht en getwijfeld, maar besloten in haar huis te blijven wonen. De goede herinneringen samen met Megan wil ze koesteren.” Wel onder één voorwaarde: de keuken moet worden vernieuwd. Ook hiervoor hoopt de vriendenkring voldoende geld in te zamelen.