Volledig scherm
Thijs van der Molen.

Inzamelingsactie voor waardig afscheid Bredase Het leven is goed in het Brabantse land-zanger Thijs van der Molen

BREDA - De Bredase zanger Thijs van der Molen overleed zaterdagnacht met een forse schuldenlast.  Als kroegbaas ging hij failliet en raakte ook nog eens gokverslaafd. Om te voorkomen dat hij een armengraf krijgt, is een aantal stadgenoten een inzamelingsactie begonnen.

Advocaat Tjaard Gimbrère - vertrouwensman van Van der Molens enige dochter Nicole - NAC, supportersgeledingen van de Bredase voetbalclub en café Boerke Verschuren hebben daartoe de handen ineengeslagen. Ook Zuylen Uitvaartverzorging werkt mee. 

,,CM, een van de sponsors van NAC, heeft een link aangemaakt. Daarmee kunnen mensen geld doneren. Deze link gaan we zo veel mogelijk delen”, aldus Johan de Vos, eigenaar van Boerke Verschuren.

Eerbiedwaardige begrafenis

Tjaard Gimbrère: “Al geven de mensen maar 1 of 2 euro per persoon, alles is welkom. Het gaat erom dat de begrafeniskosten gedekt zijn en we Thijs een eerbiedwaardige begrafenis kunnen geven.”

Mocht er na  het betalen van de begrafeniskosten nog geld overblijven, dan gaat dat naar twee goede doelen. De Stichting Alzheimer Nederland, omdat Van der Molen in 2014 een lied over dat onderwerp uitbracht en een stichting die bezig is met het opzetten van een hospice voor gehandicapte kinderen. 

Over wanneer en hoe het afscheid van Thijs van der Molen gaat plaats vinden, zijn de betrokkenen nog in gesprek. 

Voorafgaand aan NAC-NEC zal vrijdag alvast traditiegetrouw het lied ‘Breda, ik hou van jou’ van Thijs van der Molen in het stadion klinken. In de 80ste minuut zal het publiek applaudisseren voor Van der Molen, die 80 jaar oud werd. Mogelijk wordt ook dan het lied nog een keer gedraaid.