Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © ANP

Jeugdzorg staakt op 2 september om geldgebrek, ‘zeker ook in Brabant is de nood hoog’

DEN BOSCH - Vakbond FNV wil op 2 september de jeugdzorg plat leggen omdat het ministerie met ‘veel te weinig’ geld over de brug is gekomen. ‘De nood is hoog, zeker ook in Brabant’.

Vakbond FNV koerst vastberaden af op een landelijke actiedag op 2 september omdat zorgminister Hugo de Jonge niet over de brug is gekomen met in totaal 950 miljoen extra voor de jeugdzorg. Die hadden de bonden FNV en CNV voor dit jaar geëist omdat er enerzijds sinds 2015 te veel is bezuinigd en anderzijds omdat de zorgvraag is toegenomen. En verder ook om te voorkomen dat zorgmedewerkers gefrustreerd het vak verlaten terwijl er al een groot personeelstekort is.

 1. Fruithandel De Groot doelwit van criminelen na onderschepping 400 kilo coke, afpersers dreigden met liquidatie
  PREMIUM

  Fruithan­del De Groot doelwit van criminelen na onderschep­ping 400 kilo coke, afpersers dreigden met liquidatie

  ARNHEM/HEDEL - Uit wraak voor een onderschepte lading cocaïne zijn eigenaren van de Hedelse groente- en fruithandel De Groot afgeperst. Er is zelfs gedreigd met het liquideren van ‘een willekeurige medewerker’ als het vereiste bedrag niet op tafel zou komen. De twee verdachten van de afpersing en bedreiging blijven voorlopig vastzitten, oordeelde de rechter donderdag tijdens een inleidende zitting.
 2. Conducteur aan schandpaal genageld door groep ‘Tegen Boerkaverbod’ nadat hij Roosendaalse nikabdraagster uit trein zet

  Conducteur aan schandpaal genageld door groep ‘Tegen Boerkaver­bod’ nadat hij Roosendaal­se nikabdraag­ster uit trein zet

  ROOSENDAAL - De 19-jarige nikabdraagster uit Roosendaal die maandag uit de trein dreigde te worden gezet heeft van de confrontatie een filmpje gemaakt, dat is op de Facebookpagina Tegen Boerkaverbod geplaatst. In het filmpje wordt de identiteit van de conducteur nadrukkelijk getoond. De NS vindt dit veel te ver gaan: ,,Onze mensen moeten met rust gelaten worden, ook op sociale media.”
 3. Ook veel leerlingen studenten aan de slag met Van Gogh
  PREMIUM

  Ook veel leerlingen studenten aan de slag met Van Gogh

  EINDHOVEN – Meer dan drieduizend leerlingen en studenten van verschillende scholen in en rondom Den Bosch maken de komende maanden nader kennis met het werk van Vincent van Gogh. De educatieve dienst van het Noordbrabants Museum heeft een heel uitgebreid programma opgezet rond de tentoonstelling Van Goghs Intimi die zaterdag opent. Rond de opbouw van de grote expositie in het Noordbrabants Museum, maakten de drie Brabantse kranten een serie video’s.