Volledig scherm
Bloemenzee na het dramatische ongeval bij overweg Oss. © Van Assendelft

Jim Bakkum zingt eigen lied bij herdenking Oss

Dat Vajèn van den Bosch maandagmiddag naar Oss komt was al duidelijk, maar nu blijkt ook collega Jim Bakkum naar de herdenking te komen voor een muzikale bijdrage. 

Hij gaat er maandagmiddag het nummer 'Schouder' zingen. Een nummer dat hij zelf schreef en daarom ook beter voelt om te zingen bij zo'n emotionele herdenking, liet Jim Bakkum maandagochtend weten in het radioprogramma van Mattie en Marieke bij Q music. Bakkum en Vajèn van den Bosch speelden samen de hoofdrollen in On Your Feet! Een musical gebaseerd op het leven van Emilio en Gloria Estefan. 

Maandagmiddag staat Oss stil bij het ongeluk waarbij vier kinderen overleden, en een kind en een begeleidster zwaar gewond raakten. Het voetbalstadion in Oss is open voor elke inwoner die behoefte heeft om daar stil te staan bij deze zwarte dag. In Theater De Lievekamp komen alleen genodigden bijeen, waaronder burgemeester Wobine Buijs en de directeur van basisschool De Korenaer Peter Janssen. 

De herdenking wordt live uitgezonden door het Brabants Dagblad

  1. Vader door autodief 100 meter meegesleurd als hij dronken zoon wil ophalen in Oisterwijk: 'We geloofden onze ogen niet’

    Vader door autodief 100 meter meege­sleurd als hij dronken zoon wil ophalen in Oisterwijk: 'We geloofden onze ogen niet’

    OISTERWIJK - Een 51-jarige man is zaterdagnacht in Oisterwijk in een auto met draaiende motor gesprongen en er vervolgens mee vandoor gegaan. De eigenaar van het voertuig zag het gebeuren en klampte zich aan het portier vast om de autodief tegen te houden. Hierdoor werd hij volgens de politie honderd meter meegesleurd. Annemiek Janssens (58) zag alles van dichtbij gebeuren. ,,We geloofden niet wat we zagen.”
  2. Brabantse wilde meisje bij spoor vandaan praten: ‘Ik kon alleen toekijken hoe agent over haar heen sprong’

    Brabantse wilde meisje bij spoor vandaan praten: ‘Ik kon alleen toekijken hoe agent over haar heen sprong’

    BERGEN OP ZOOM - Een meisje liep vrijdagmiddag op het spoor in Bergen op Zoom. Zij wilde voor een trein springen. Politieagent Raymond Langelaar redde haar voor dat kon gebeuren. Hij vertelde zijn verhaal vrijdag aan deze krant. Eda Yilmaz zag het meisje lopen en zorgde dat de politie er op tijd was om haar te redden. ,,Je bent zo jong meid, alles maar dan ook echt alles heeft een oplossing.”