Bloemenzee na het dramatische ongeval bij overweg Oss.
Volledig scherm
Bloemenzee na het dramatische ongeval bij overweg Oss. © Van Assendelft

Jim Bakkum zingt eigen lied bij herdenking Oss

Dat Vajèn van den Bosch maandagmiddag naar Oss komt was al duidelijk, maar nu blijkt ook collega Jim Bakkum naar de herdenking te komen voor een muzikale bijdrage. 

Hij gaat er maandagmiddag het nummer 'Schouder' zingen. Een nummer dat hij zelf schreef en daarom ook beter voelt om te zingen bij zo'n emotionele herdenking, liet Jim Bakkum maandagochtend weten in het radioprogramma van Mattie en Marieke bij Q music. Bakkum en Vajèn van den Bosch speelden samen de hoofdrollen in On Your Feet! Een musical gebaseerd op het leven van Emilio en Gloria Estefan. 

Maandagmiddag staat Oss stil bij het ongeluk waarbij vier kinderen overleden, en een kind en een begeleidster zwaar gewond raakten. Het voetbalstadion in Oss is open voor elke inwoner die behoefte heeft om daar stil te staan bij deze zwarte dag. In Theater De Lievekamp komen alleen genodigden bijeen, waaronder burgemeester Wobine Buijs en de directeur van basisschool De Korenaer Peter Janssen. 

De herdenking wordt live uitgezonden door het Brabants Dagblad

  1. GroenLinks, SP, D66 en PvdD in Brabant: ‘onderzoek verband tussen slechte luchtkwaliteit en coronahaarden’
    PREMIUM

    GroenLinks, SP, D66 en PvdD in Brabant: ‘onderzoek verband tussen slechte luchtkwali­teit en coronahaar­den’

    DEN BOSCH - Nee, een keihard verband is een paar maanden na de eerste uitbraak in China nog niet te leggen. Maar toch: corona lijkt bovengemiddeld hard toe te slaan in regio's die bekend staan om hun slechte luchtkwaliteit, zoals Oost-Brabant. Daarom is nader onderzoek nodig, zo stellen de fracties van GroenLinks, SP, D66 en PvdD in een reeks vragen aan het provinciebestuur.