Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Jongens schoppen en slaan Bredase (18) net zo lang tot ze haar telefoon geeft

BREDA - Een 18-jarige vrouw is zaterdag met grof geweld door een groep jongens beroofd van haar telefoon. De jongens schopten en sloegen haar net zo lang, totdat ze haar gsm af wilde staan.

De vrouw fietste rond 02.00 uur met haar telefoon in de hand over de Teteringsedijk in Breda in de richting van het centrum. Ter hoogte van de Oosterhoutse Busbaan zag ze een groep van zo'n 6 jongens staan. Drie van de jongens sprongen plots voor de vrouw de weg op en duwden haar van haar fiets. Ze raakte daarbij gewond aan haar arm. De jongens schopten en sloegen haar en eisten haar telefoon. De Bredase probeerde haar telefoon nog weg te stoppen, maar dat kwam haar op nog meer schoppen te staan. De vrouw gaf daarop haar telefoon aan de jongens, in de hoop dat het geweld zou stoppen. Daarna rende de groep jongens weg. 

De Bredase kreeg hulp van een voorbijganger en heeft aangifte gedaan bij de politie. Met behulp van camerabeelden en getuigenverklaringen hoopt de politie de daders te kunnen opsporen.

  1. Is de introductieweek in het Eindhovense nachtleven en een bad van bier nog een beetje te betalen?

    Is de introduc­tie­week in het Eindhoven­se nachtleven en een bad van bier nog een beetje te betalen?

    EINDHOVEN - Nog voor ze hun eerste drankje bestellen, is er voor sommige studenten al een flinke hap uit hun bierbudget voor deze week. Wie geen slaapplek heeft bemachtigd in een studentenhuis, moet 40 euro neerleggen voor een bedje in het Studentensportcentrum. Verder betaalt iedere student 120 euro voor deelname aan de introductieweek. Daarvoor krijgen ze een week vol activiteiten en feestavonden en drie maaltijden per dag.