Volledig scherm
Medewerkers van Jumbo en de supermarktketen troffen elkaar ook in de rechtbank, in hun strijd voor een betere cao. © ANP

Jumbo en vakbonden worden het eindelijk eens: personeel distributiecentra krijgt alsnog loonsverhoging

VEGHEL - Na bijna anderhalf jaar gesteggel hebben Jumbo en de vakbonden een akkoord bereikt over de arbeidsvoorwaarden voor destributiemedewerkers. Zij krijgen met terugwerkende kracht een loonsverhoging en behouden de oorspronkelijke cao-rechten. 

Door onenigheid over de cao-afspraken viel een deel van het personeel onder onder een eigen arbeidsvoorwaardenregeling (avr) van Jumbo. Daardoor werden personeelsleden die hetzelfde werk deden, anders behandeld. 

Dat is nu voorbij. Iedereen wordt nu weer gelijk behandeld. Het personeel dat sinds 26 februari 2018 geen loonsverhoging had gekregen, krijgt dat nu met terugwerkende kracht alsnog. Ook behouden zij de cao-rechten, waar zij voor die tijd al op konden rekenen.  

Een echt cao-akkoord is er nog niet. Jumbo en de vakbonden onderhandelen daar nog over. Lange tijd spraken zij niet meer samen - vakbonden stapten zelfs naar de rechter -, maar inmiddels zijn de gesprekken weer opgestart.