Volledig scherm
De Brabantse Metworst wordt teruggeroepen. © Jumbo

Jumbo waarschuwt voor salmonella in Brabantse Metworst

Jumbo waarschuwt klanten die pas de Brabantse Metworst gekocht hebben. De worst is mogelijk besmet met de salmonella bacterie. Als je die binnenkrijgt, kan je daar goed ziek van worden. 

Het gaat om alle pakken Brabantse Metworst met EAN-nummer 2324616000000 - met houdbaarheidsdatum 05-01-2019 - en EAN-nummer 2240010000000 - met houdbaarheidsdatum vanaf 03-12-2018 en daarna. 

Heb je de worst al gekocht? Eet hem dan niet op en breng hem terug naar de winkel. Jumbo heeft laten weten dat het klanten hun geld teruggeeft.

De worst is besmet met het type Salmonella Goldcoast. Vooral voor zwangere vrouwen, jonge kinderen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem kan de bacterie een gevaar vormen. 

  1. Brabantse journalist uitgezet uit Marokko door geheime dienst: ‘Allemaal mannen met zonnebrillen. Het leek wel een film’
    PREMIUM

    Brabantse journalist uitgezet uit Marokko door geheime dienst: ‘Allemaal mannen met zonnebril­len. Het leek wel een film’

    VEESSEN/TILBURG - Achteraf denkt journalist Gerbert van der Aa dat hij misschien ‘iets te lichtzinnig’ is omgegaan met het feit dat hij niet op die plek in Marokko mocht zijn. Maar een hele duidelijke reden voor zijn uitzetting heeft Van der Aa - sinds dinsdag weer veilig thuis in het Gelderse Veessen - een week na dato nog steeds niet gekregen van de Marokkaanse autoriteiten.