Volledig scherm
De Brabantse Metworst wordt teruggeroepen. © Jumbo

Jumbo waarschuwt voor salmonella in Brabantse Metworst

Jumbo waarschuwt klanten die pas de Brabantse Metworst gekocht hebben. De worst is mogelijk besmet met de salmonella bacterie. Als je die binnenkrijgt, kan je daar goed ziek van worden. 

Het gaat om alle pakken Brabantse Metworst met EAN-nummer 2324616000000 - met houdbaarheidsdatum 05-01-2019 - en EAN-nummer 2240010000000 - met houdbaarheidsdatum vanaf 03-12-2018 en daarna. 

Heb je de worst al gekocht? Eet hem dan niet op en breng hem terug naar de winkel. Jumbo heeft laten weten dat het klanten hun geld teruggeeft.

De worst is besmet met het type Salmonella Goldcoast. Vooral voor zwangere vrouwen, jonge kinderen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem kan de bacterie een gevaar vormen. 

  1. Veghelse accordeonist Tom van Aarle (29) gaat viral met cover van Duncan: ‘Ik had een idee en twee uur later stonden we te filmen’

    Veghelse accordeo­nist Tom van Aarle (29) gaat viral met cover van Duncan: ‘Ik had een idee en twee uur later stonden we te filmen’

    VEGHEL - Zaterdagochtend, voor Duncan's historische overwinning, zette de Veghelse muziekdocent Tom van Aarle (29) een video online waarin hij met zijn accordeon het nummer Arcade coverde. Inmiddels is de cover al bijna 70.000 keer bekeken. ,,Vrijdagavond om 20.00 uur had ik het idee en om 22.00 uur stonden we op de Noordkade te filmen”, zegt de muzikant lachend.
  2. Boxtel heeft de eerste Duncan-baby: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

    Boxtel heeft de eerste Duncan-ba­by: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

    DEN BOSCH/BOXTEL - Als de vliezen breken tijdens de eerste halve finale en je eerste kindje vervolgens geboren wordt op de dag van de finale van het Eurovisie Songfestival, kan het bijna niet anders dan dat de naam Duncan blijft hangen. Kersverse ouders Janske en Martijn van Dinther uit Boxtel besloten dan ook snel na de winst van Duncan Laurence, om hun pasgeborene om te dopen tot Hank Duncan Lucas van Dinther. ,,Maar we zijn geen mega-songfestival fans hoor!”