Volledig scherm
De Brabantse Metworst wordt teruggeroepen. © Jumbo

Jumbo waarschuwt voor salmonella in Brabantse Metworst

Jumbo waarschuwt klanten die pas de Brabantse Metworst gekocht hebben. De worst is mogelijk besmet met de salmonella bacterie. Als je die binnenkrijgt, kan je daar goed ziek van worden. 

Het gaat om alle pakken Brabantse Metworst met EAN-nummer 2324616000000 - met houdbaarheidsdatum 05-01-2019 - en EAN-nummer 2240010000000 - met houdbaarheidsdatum vanaf 03-12-2018 en daarna. 

Heb je de worst al gekocht? Eet hem dan niet op en breng hem terug naar de winkel. Jumbo heeft laten weten dat het klanten hun geld teruggeeft.

De worst is besmet met het type Salmonella Goldcoast. Vooral voor zwangere vrouwen, jonge kinderen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem kan de bacterie een gevaar vormen. 

  1. Logeerpartijtje eindigt in trauma voor 11-jarige Jessica: ‘Die man heeft haar leven kapot gemaakt’
    PREMIUM

    Logeerpar­tij­tje eindigt in trauma voor 11-jarige Jessica: ‘Die man heeft haar leven kapot gemaakt’

    ALEM - Jarenlang misbruik in een dorp van nog geen 600 inwoners. De levens van ouders en kinderen uit Alem staan sinds deze zomer volledig op hun kop. Het vergt moed om het zwijgen over misbruik te doorbreken, maar de 11-jarige Jessica deed het en bracht zo een groot schandaal aan het licht. Moeder Katrina is trots op ‘haar meisje’ en vertelt voor het eerst haar verhaal. ,,Er zijn hier in Alem families verscheurd, kinderlevens kapot gemaakt.”