Boodschappen doen bij een Jumbo supermarkt.
Volledig scherm
PREMIUM
Boodschappen doen bij een Jumbo supermarkt. © ANP

Jumbo wil naar tien miljard omzet

VEGHEL - Supermarktketen Jumbo wil en verwacht in 2021, het jaar dat het bedrijf een eeuw bestaat, een omzet van tien miljard euro realiseren. Daarvoor moet het bedrijf dit en komend jaar nog flink groeien. Het bedrijf wil vooral in binnensteden in het westen van het land, op NS-stations en in België nieuwe vestigingen openen. Eind 2019 had het concern in totaal 670 supermarkten.  

Dat schrijft het bedrijf, waar in totaal zo'n 90.000 mensen werkzaam zijn, in het deze week verschenen jaarverslag over 2019. Uit de cijfers van dat verslag blijkt dat Jumbo vorig jaar flink is gegroeid. Het heeft vorig jaar een omzetstijging van meer dan een miljard euro kunnen realiseren. De omzet kwam in 2019 op 8,4 miljard euro uit. Er is dus nog ruim anderhalf miljard aan omzet te realiseren, wil het bedrijf volgend jaar de tien miljard euro omzet aan te kunnen tikken. 

  1. Wizzair schort deel ‘asperge-vluchten’ Eindhoven op

    Wizzair schort deel ‘asperge-vluch­ten’ Eindhoven op

    EINDHOVEN - Luchtvaartmaatschappij Wizzair is per direct gestopt met vluchten van Roemenië naar Eindhoven. De prijsvechter maakte zondag bekend zeker tot en met 18 april geen enkele vlucht vanuit Roemenië naar Nederland meer uit te voeren. Net als afgelopen week zou Wizzair deze week naar verwachting nog honderden seizoenarbeiders vervoeren via Eindhoven Airport. Maar een nieuw besluit van de Roemeense overheid, als onderdeel van de maatregelen om de corona-pandemie te beteugelen, steekt daar een stokje voor.