Kampenstrijd frustreert coalitievorming in Brabant

videoDEN BOSCH - VVD, CDA, D66, GroenLinks en PvdA. Dat zijn de partijen die, als het aan informateur Helmi Huijbregts ligt, een coalitie gaan smeden in Brabant. Of dat ook gebeurt, is maar zeer de vraag. De partijen vertrouwen elkaar niet helemaal. 

De combinatie van partijen die Huijbregts woensdag voorstelde in haar advies, lag voor de hand. Zeker na het afhaken van Forum voor Democratie wees alles op een samenwerking tussen een blok op rechts (VVD, CDA) en op links (D66, GroenLinks en PvdA). De verrassing zat hem in de harde conclusies van de informateur, die de twee kampen niet bij elkaar kreeg. Huijbregts merkte dat bij de partijen ‘de bereidheid ontbrak om compromissen te sluiten’ en sprak van een gebrek aan vertrouwen.

  1. Woeste Ajax-fan (56) verlaat Brabantse amateurclub na bekladding: 'Ze schreven kankerjood op mijn auto’
    PREMIUM

    Woeste Ajax-fan (56) verlaat Brabantse amateur­club na bekladding: 'Ze schreven kankerjood op mijn auto’

    WILLEMSTAD - Lastiggevallen worden omdat je voor Ajax bent. Het overkomt de 56-jarige Stef Driesse uit Willemstad al jaren. Afgelopen weekend was het opnieuw raak: vandalen bekladden zijn auto met grove scheldwoorden en gingen er met twee clubvlaggen en een Ajax-beeld vandoor. ,,Ik heb meteen afscheid genomen van mijn voetbalclub, want ik vermoed dat de daders daar vandaan komen.”