De auto van de Utrechtse man kwam tot stilstand tegen een boom.
Volledig scherm
De auto van de Utrechtse man kwam tot stilstand tegen een boom. © Fotopersburo Bert Jansen

‘Kapitale fout’: man reed in Eindhoven in op Tilburgse vrouw

DEN BOSCH - De 25-jarige Utrechter die in de oudjaarsnacht in een Eindhovense parkeergarage drie vrouwen aanreed, blijft voorlopig in de gevangenis zitten. Hoewel de man erkende dat hij ‘een kapitale fout’ heeft gemaakt, vindt de rechtbank in Den Bosch dat er nog voldoende reden is om de man tot aan zijn proces in voorlopige hechtenis te houden. 

Het incident gebeurde ‘s morgens om tien voor zeven ‘s in de nacht van oud op nieuw. Bij het verlaten van de parkeergarage aan de Ten Hagestraat zou de man volgens de politie opzettelijk zijn ingereden op drie vrouwen . Eén daarvan, een 21-jarige Tilburgse, werd een stuk meegesleurd door de auto. Twee agenten probeerden vergeefs de automobilist te stoppen en moesten zelf opzij springen. Op de kruising van de Hertogstraat en de Stratumsedijk reed de Utrechtse man met zijn auto tegen een boom, waarna de politie hem kon inrekenen. 

Onder invloed alcohol en drugs

Justitie legt de man poging tot doodslag ten laste. Op een tussentijdse zitting in de Bossche rechtbank zei de officier van justitie dinsdagmorgen dat de man onder invloed van alcohol en drugs was. De Utrechtse verdachte woonde de zitting via een videoverbinding bij, vanuit de gevangenis in Vught. Hij zei dat hij brieven heeft geschreven aan de drie vrouwen en dat hij ‘oprecht spijt heeft’: ,,Ik ben geschrokken van mijzelf, dit knaagt aan mijn geweten”. 

De man verklaarde dat hij in het centrum van Eindhoven betrokken was geraakt bij een vechtpartij en in paniek naar zijn auto was gerend. De drie vrouwen liepen volgens hem langs de muur van de parkeergarage, ‘in een dode hoek’. Zijn advocaat Jeroen van de Velde betoogde dat er wat hem betreft van een poging tot doodslag geen sprake is: ,,Hij is wat onbehouwen weggereden en de rest is geschiedenis”. Volgens het Openbaar Ministerie is de man wel degelijk bewust op de vrouwen ingereden. 

De rechtbank in Den Bosch hoopt dat de inhoudelijke behandeling van de zaak -gepland voor  2 juli - inderdaad op die dag kan doorgaan. 

  1. Vastzitten op een paradijselijk eiland zónder corona, het kan: Roeland woont in een dagdroom
    PREMIUM

    Vastzitten op een paradijse­lijk eiland zónder corona, het kan: Roeland woont in een dagdroom

    ROSMALEN/PALAU - Zijn er nog coronavrije plekken in de wereld om over te dagdromen? Stel je een exotisch eilandje voor waar het altijd 30 graden is, de stranden wit zijn en de zee zo helder is dat de schaduw van de boot op de bodem zichtbaar is. En misschien wel het belangrijkste van allemaal: corona bestaat er niet. Roeland Bruysters (54) uit Rosmalen woont in zo'n paradijs midden in de Stille Oceaan, maar kan er ook niet weg.