Volledig scherm
PREMIUM
Allergoloog Theo Roovers verricht onderzoek bij een patiënt. © Pix4Profs/ Ramon Mangold

Klimaat in Brabant: Mensen krijgen eerdere en sterkere allergieklachten

ZomerserieDe droogte, de langzame verandering naar een subtropisch klimaat, de extreme regenval. Het heeft allemaal een invloed op allergieën. De verwachting is dat straks 1 op de 3 volwassenen een allergie heeft. Bij kinderen zelfs 1 op de 2. En daarbij steeds meer heftige, langdurige klachten.

Timo Verheijden uit Breda is 19 jaar en heeft sinds z'n zesde last van hooikoorts. Hij heeft vooral last van een loopneus, traanogen en constant niezen. ,,De klachten zijn in de loop van de jaren erger geworden", zegt hij. ,,Eerst kwamen de klachten alleen door pollen, maar tegenwoordig ook door uitlaatgassen in grote steden."

  1. Vier leerlingen mishandelen docent op Bergs Aventurijncollege: ‘Ongekend heftig en gecoördineerd’
    PREMIUM

    Vier leerlingen mishande­len docent op Bergs Aventurijn­col­le­ge: ‘Ongekend heftig en gecoördi­neerd’

    BERGEN OP ZOOM - De mishandeling van een docent op het Aventurijncollege in Bergen op Zoom door vier leerlingen van 15 en 16 jaar is een treurige primeur voor onderwijs- en zorginstelling Koraal. ,,Op elke school komt agressie voor. Maar een leerkracht die geslagen en geschopt wordt, zo heftig en gecoördineerd hebben we het nog nooit meegemaakt", zegt woordvoerder Mehlika Schopen.