Volledig scherm
PREMIUM
Allergoloog Theo Roovers verricht onderzoek bij een patiënt. © Pix4Profs/ Ramon Mangold

Klimaat in Brabant: Mensen krijgen eerdere en sterkere allergieklachten

ZomerserieDe droogte, de langzame verandering naar een subtropisch klimaat, de extreme regenval. Het heeft allemaal een invloed op allergieën. De verwachting is dat straks 1 op de 3 volwassenen een allergie heeft. Bij kinderen zelfs 1 op de 2. En daarbij steeds meer heftige, langdurige klachten.

Timo Verheijden uit Breda is 19 jaar en heeft sinds z'n zesde last van hooikoorts. Hij heeft vooral last van een loopneus, traanogen en constant niezen. ,,De klachten zijn in de loop van de jaren erger geworden", zegt hij. ,,Eerst kwamen de klachten alleen door pollen, maar tegenwoordig ook door uitlaatgassen in grote steden."

  1. Is de introductieweek in het Eindhovense nachtleven en een bad van bier nog een beetje te betalen?

    Is de introduc­tie­week in het Eindhoven­se nachtleven en een bad van bier nog een beetje te betalen?

    EINDHOVEN - Nog voor ze hun eerste drankje bestellen, is er voor sommige studenten al een flinke hap uit hun bierbudget voor deze week. Wie geen slaapplek heeft bemachtigd in een studentenhuis, moet 40 euro neerleggen voor een bedje in het Studentensportcentrum. Verder betaalt iedere student 120 euro voor deelname aan de introductieweek. Daarvoor krijgen ze een week vol activiteiten en feestavonden en drie maaltijden per dag.