,,Elke autist is anders’’, zegt Suzanne Rijken. Laten we daar aandacht voor hebben, is haar boodschap.
Volledig scherm
PREMIUM
,,Elke autist is anders’’, zegt Suzanne Rijken. Laten we daar aandacht voor hebben, is haar boodschap. © Marc Bolsius

Kunnen meisjes ook autisme hebben? Ja! Maar op het voorhoofd van Suzanne (17) zit geen sticker: ‘Ik ben autist’

ROSMALEN - Stelt u zich eens de ‘gemiddelde autist’ voor. Grote kans dat u nu denkt aan een opvallend slimme, niet-sociale kantoorklerk. Een lichte controlfreak die de vrijmibo liever skipt. Met een grote voorliefde voor treinen of modelvliegtuigen. Klopt he-le-maal niks van, zegt Suzanne Rijken (17) mét autisme. 

 1. Nieuwsoverzicht | Organisatie festival geschrokken na mogelijke drogering met naalden - Willem (82) trekt derdemachtswortel uit 36 cijfers
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Organisa­tie festival geschrok­ken na mogelijke drogering met naalden - Willem (82) trekt derde­machts­wor­tel uit 36 cijfers

  Vrienden en uitgaanspubliek herdachten de overleden Tiktokker Lucas (20), die dinsdagnacht omkwam bij een scooter-ongeluk. In Kaatsheuvel zijn zaterdagavond zes mensen mogelijk met een injectienaald met verdovende middelen geprikt. De gemeente Etten-Leur wil via een sluipweggetje arbeidsmigranten op een lokaal industrieterrein huisvesten. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van zondag.
 2. Nieuwsoverzicht | Honderden vluchten Transavia sneuvelen - Meerdere kinderen onwel tijdens feest
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Honderden vluchten Transavia sneuvelen - Meerdere kinderen onwel tijdens feest

  Door personeelstekorten worden komende zomer honderden vluchten van Transavia geschrapt. Dat raakt ook vakantievluchten vanaf Eindhoven Airport. Bij een zogeheten Minor feest in Helmond zijn vrijdagavond meerdere kinderen onwel geworden. En de man die vrijdagochtend zwaargewond werd gevonden in een natuurgebied in Helvoirt, blijkt een 68-jarige Bredanaar te zijn. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van zaterdag.