Het Elzendaalcollege in Boxmeer, in drukke tijden. Toen scholen in ons land nog niet verplicht dicht moesten vanwege de coronacrisis.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Elzendaalcollege in Boxmeer, in drukke tijden. Toen scholen in ons land nog niet verplicht dicht moesten vanwege de coronacrisis. © Ed van Alem

Laatste examens ook op scholen zelf: ‘Veiligheid leerlingen en personeel staat voorop’

BOXMEER - Middelbare scholen in het Land van Cuijk en Gennep gaan toch vooral ‘fysiek’, op de scholen zelf dus, de laatste schoolexamens afnemen. 

Schoolexamens zijn de belangrijke toetsen in aanloop naar het eindexamen die normaliter de helft van het eindcijfer bepalen op een schooldiploma.

Maar omdat de centraal schriftelijke eindexamens in mei afgeblazen zijn vanwege de coronacrisis, zijn deze tentamens nu bepalend of een eindexamenkandidaat slaagt of zakt. Scholen hebben van minister Slob van Onderwijs wel langer de tijd gekregen, tot begin juni, om de schoolexamens af te nemen.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Vastzitten op een paradijselijk eiland zónder corona, het kan: Roeland woont in een dagdroom
    PREMIUM

    Vastzitten op een paradijse­lijk eiland zónder corona, het kan: Roeland woont in een dagdroom

    ROSMALEN/PALAU - Zijn er nog coronavrije plekken in de wereld om over te dagdromen? Stel je een exotisch eilandje voor waar het altijd 30 graden is, de stranden wit zijn en de zee zo helder is dat de schaduw van de boot op de bodem zichtbaar is. En misschien wel het belangrijkste van allemaal: corona bestaat er niet. Roeland Bruysters (54) uit Rosmalen woont in zo'n paradijs midden in de Stille Oceaan, maar kan er ook niet weg.