Magazijnstraat in Tilburg, overlast door bouwwerkzaamheden met betonwagens die af en aanrijden en al het verkeer dat uit de parkeergarage Pieter Vreedeplein in de binnenstad komt.
Volledig scherm
PREMIUM
Magazijnstraat in Tilburg, overlast door bouwwerkzaamheden met betonwagens die af en aanrijden en al het verkeer dat uit de parkeergarage Pieter Vreedeplein in de binnenstad komt. © Dolph Cantrijn

Lawaai is weer óveral om ons heen: ‘Daarom wil ik verhuizen’

VIDEOTILBURG - Nu alles weer op volle toeren draait, de wegen volstromen en we weer met het vliegtuig op vakantie gaan, is er weer overal lawaai. Wat doet dat met mensen? Nou, je kan er eerder dood van gaan.

 1. Scholieren (en hun ouders) moeten verplicht kijkje nemen bij beroepen waar geen hond op afkomt
  PREMIUM

  Scholieren (en hun ouders) moeten verplicht kijkje nemen bij beroepen waar geen hond op afkomt

  TILBURG/HELMOND - Voordat er dadelijk echt geen loodgieter meer is om je wc te ontstoppen, geen verpleegkundige om je ouders te helpen en geen kok om je ossenhaas te bereiden, moeten mbo-scholieren verplicht langs al dat soort beroepen waar nu amper nog iemand voor te vinden is. Om ze daar lekker voor te maken. En hun docenten ook. En als het aan de Brabantse tak van werkgeversorganisatie VNO-NCW ligt óók de ouders.
 2. Nieuwsoverzicht | Drone speurt naar overlast zwaar vuurwerk - Run op kerstbomen tijdens Sint-weekend (Premium)
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Drone speurt naar overlast zwaar vuurwerk - Run op kerstbomen tijdens Sint-week­end (Premium)

  In de strijd tegen vuurwerkoverlast is deze week in Tilburg voor het eerst een politiedrone ingezet. De proef moet de kans vergroten om iemand met zwaar vuurwerk op heterdaad te pakken. Verder zijn bij een lawine in Oostenrijk zijn drie skiërs omgekomen, onder wie de kamer- en ploeggenoot van de Brabantse wereldkampioen Jeffrey Herlings. En tijdens het Sint-weekend is er een ware run op kerstbomen. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van zondag 5 december.