Volledig scherm
PREMIUM
Vader Abraham poseert in 1972 met zijn Rolls Royce op de Grote Markt in Breda, samen met Bram Stukje van zijn begeleidingsgroep de Goede Zonen. © Johan van Gurp

Liedjes met een vraag: Zou het erg zijn, lieve opa?

ZomerserieBREDA - Bijna alles wat Vader Abraham in de jaren zeventig aanraakte veranderde in goud.  De Bredanaar bestookte de hitlijsten met smartlappen en feestliederen: maar liefst 29 singles van de volkszanger haalden in dit decennium de Top 40. Vaak zong hij duetten met partners uit alle windstreken, zoals de Smurfen, het Weesper Mannenkoor, Boer Koekoek, Zijn Goede Zonen en Mieke.

Met zangeres Wilma (Landkroon) haalde hij in 1971 de nummer 1-positie met de tranentrekker ‘Zou het erg zijn lieve opa?’ In het liedje stelt de ‘kleindochter’ een reeks vragen aan ‘opa’ Vader Abraham, het alter ego van Pierre Kartner (destijds een wel heel jonge ‘grootvader’ van 36 jaar). Wilma is een bezorgd kleinkind, dat vooral vreest voor de ondergang van de wereld. (‘Zou ’t erg zijn als zee nu voor altijd verdwijnt?’). Maar grootvader heeft een geruststellend antwoord op al haar vragen: nee, het is allemaal niet zo erg. ,,Als jij maar van mij houdt.” 

  1. 
‘Quarantainekosten coronavirus zijn voor reiziger’, zegt organisatie reisbranche ANVR
    PREMIUM
    coronavirus

    ‘Quaran­tai­ne­kosten coronavi­rus zijn voor reiziger’, zegt organisa­tie reisbran­che ANVR

    BREDA/ADEJE - Reizigers die in quarantaine moeten vanwege het coronavirus lopen het risico dat ze voor behoorlijk wat extra kosten komen te staan. Extra nachten, maaltijden, een andere terugvlucht worden in de meeste gevallen niet gedekt door de verzekering. Dat zegt Frank Oostdam, voorzitter van het bestuur van de ANVR, brancheorganisatie voor bedrijven in de reisbranche.