Loek van Wely.
Volledig scherm
Loek van Wely. © FvD

Loek van Wely stapt in Eerste Kamer uit FvD-fractie; besluit kan gevolgen hebben voor coalitie Brabant

EINDHOVEN - Loek van Wely is in de Eerste Kamer uit de fractie van Forum voor Democratie gestapt. Hij heeft zich aangesloten bij de kersverse Fractie-Van Pareren, die verder bestaat uit vijf andere opgestapte FvD-senatoren. Omdat Van Wely ook statenlid in Brabant is, kan zijn besluit ook de stabiliteit van de Brabantse coalitie raken.

 1. Gezocht: jong talent onderzoeksjournalistiek bij het Eindhovens Dagblad

  Gezocht: jong talent onderzoeks­jour­na­lis­tiek bij het Eindhovens Dagblad

  Het Eindhovens Dagblad is op zoek naar een een creatief en journalistiek onderzoekstalent. Het ED is een sterke titel in een zeer dynamisch gebied, Zuidoost-Brabant. High tech, hooi, criminaliteit en mooie mensen, we hebben het allemaal. Daarnaast is het ED de leidende nieuwsbron op papier en online. We brengen nieuws en achtergronden, maar ondanks onze inspanningen blijven er nog genoeg tegels te lichten. Daarvoor zoeken we een onderzoekstalent, jou dus.
 2. Vijftien jaar na zijn dood is Eindhovense theatercoryfee Ton de Jong niet vergeten: in de trein bedacht hij hele shows
  PREMIUM
  In Herinnering

  Vijftien jaar na zijn dood is Eindhoven­se theaterco­ry­fee Ton de Jong niet vergeten: in de trein bedacht hij hele shows

  EINDHOVEN - Vergeten is hij allerminst. De rasechte Eindhovenaar Ton de Jong inspireerde en motiveerde tot op de dag van vandaag, en verdient het om nog eens in de spotlights gezet te worden, zegt zijn dochter Wendy. De oprichter van Lichtstad Revuetheater overleed vijftien jaar geleden aan kanker, aan de vooravond van de laatste show die hij had gemaakt: ‘Jewels of the World’.