Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

Man trapt peuter (2) onderuit in Rosmalen, moeder ziet het gebeuren

ROSMALEN – Bij de Molenhoekpassage in Rosmalen heeft zich maandagochtend een triest incident voorgedaan. Een nog onbekende man trapte daar zonder enige aanleiding een 2-jarig jongetje onderuit. De politie, die naarstig op zoek is naar de dader, meldt dat het kind en de moeder erg geschrokken zijn van de mishandeling.

Het incident gebeurde rond negen uur ter hoogte van de Aldi. De moeder staat met haar zoontje stil om over te steken naar de parkeerplaats. Een man, die kort daarvoor zijn fiets bij de Aldi neerzette, komt aanlopen en trapt zonder enige aanleiding het kind in de rug. 

Getuigen

Het jongetje komt met een smak op straat terecht. Een getuige ziet het gebeuren en waarschuwt onmiddellijk de hulpdiensten. Ambulancebroeders behandelen het kind ter plekke, hij blijkt lichte verwondingen aan zijn rug te hebben.

De nog onbekende man fietst weg in de richting van de Marie Koenenstraat/PC Hooftstraat. Volgens de politie waren meerdere mensen getuige van de mishandeling. ,,Wij komen daarom graag alsnog in contact met andere getuigen van dit incident.”

Ooggetuige

Karen van Rooij werkt bij een bakker vlakbij en zag de moeder in grote paniek om hulp roepen. ,,Iemand had haar zoontje een rotschop verkocht, vertelde ze huilend. Het was heel verdrietig om te zien.”

Karen was binnen aan het werk toen ze een schreeuw hoorde. ,,Ik ging naar buiten en hoorde een vrouw huilen en gillen. Ik zag haar staan met haar kindje in haar armen. Ze was echt ontzettend in paniek”, vertelt Karen. ,,De moeder vertelde me dat een man haar kind zonder enige reden een rotschop had verkocht. Aan haar reactie kon ik opmaken dat het heel heftig was.”

De vrouw en het kind werden na het incident opgevangen in de Aldi. Ze maken het naar omstandigheden goed.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement