Volledig scherm
Marco en Senna op jonge leeftijd © Senna

Marco Borsato raakt fans met verhaal Tilburgse Senna (18): 'Ik wilde haar graag helpen'

TILBURG – Hoe sterk een band tussen een artiest en een luisteraar kan zijn, bewijst het verhaal van Marco Borsato en de 18-jarige Senna uit Tilburg. Afgelopen woensdag bracht de zanger tijdens zijn concert in 013 een eerbetoon aan het meisje, dat negen jaar geleden zwaargewond raakte bij de aanslag op Koninginnedag. Fans reageren massaal ontroerd, inmiddels laat ook Borsato van zich horen. ,,Ik wilde haar graag een hart onder de riem steken.”

Het verhaal is inmiddels bekend: Borsato zong woensdag in 013 speciaal voor Senna, precies negen jaar later nadat hij haar in het ziekenhuis een verrassingsbezoekje bracht. 

Het destijds 9-jarig meisje had meerdere botbreuken opgelopen nadat ze op Koninginnedag werd overreden door een zwarte Suzuki. Beelden waarop te zien is hoe de Tilburgse wordt meegesleurd gingen al snel de wereld over.

Hart onder de riem

,,Ze wilde niets liever dan een foto maken van de leden van ons Koningshuis”, schrijft Borsato in een openhartig bericht op zijn website. ,,Senna stond het ene moment naast haar moeder foto’s te maken, en werd vervolgens meegesleurd.” Het meisje ligt met ernstige verwondingen in het ziekenhuis. Een paar dagen later gaat Borsato bij haar langs.

,,Toevallig op haar verjaardag, ze was 9 jaar geworden. Ik had te horen gekregen dat ze fan van mijn muziek was, dus ik wilde haar graag een hart onder de riem steken”, legt de zanger uit. ,,Nog helemaal versuft van de medicatie en natuurlijk alle gebeurtenissen, sprak ze nauwelijks, keek ze me alleen maar steeds doordringend aan.”

Op de foto met Maxima

Senna vroeg nog naar haar roze cameraatje, dat ze in haar handen had voordat de aanslag gebeurde. ,,Ze wilde weten of de foto’s gelukt waren. Of de foto’s gelukt waren weet ik eigenlijk niet, wel dat ze haar camera inderdaad gevonden hadden, onder de motorkap van de zwarte Suzuki. Wát een geluk heeft Senna gehad.”

De Tilburgse maakte met haar wilskracht en doorzettingsvermogen veel indruk op Borsato. ,,Vorig jaar ging ze opnieuw naar Koningsdag”, schrijft de zanger vol bewondering. ,,Inderdaad, haar liefde voor het Koningshuis heeft onder deze aanslag in ieder geval niet geleden.” Senna ging zelfs in Tilburg op de foto met Maxima. ,,Ik werd een beetje emotioneel toen ik hem zag”, schrijft de zanger.

Lovende reacties

De afgelopen jaren hebben Borsato en Senna elkaar veelvuldig gezien. Op fanclubdagen, tijdens signeersessies, bij concerten en ga zo maar door. ,,Ik heb zelfs een keer een fotoshoot met haar gedaan. En ik zag haar elk jaar een beetje groter worden. En onze band werd elk jaar een beetje hechter. Zij is voor mij een voorbeeld van doorzettingsvermogen en hoe je van het leven kunt genieten.”

Het nummer ‘Als rennen geen zin meer heeft’ die Borsato aan Senna opdroeg, maakte niet alleen indruk op de fans die bij het concert waren. Zo schrijft Hilda Huizinga op Facebook: ,,Geweldig dat je dit voor haar gedaan hebt. Het is voor iedereen zo’n moment dat je nooit meer vergeet. Voor mijn broer had rennen geen zin meer, hij overleed die dag.” 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Vader door autodief 100 meter meegesleurd als hij dronken zoon wil ophalen in Oisterwijk: 'We geloofden onze ogen niet’

    Vader door autodief 100 meter meege­sleurd als hij dronken zoon wil ophalen in Oisterwijk: 'We geloofden onze ogen niet’

    OISTERWIJK - Een 51-jarige man is zaterdagnacht in Oisterwijk in een auto met draaiende motor gesprongen en er vervolgens mee vandoor gegaan. De eigenaar van het voertuig zag het gebeuren en klampte zich aan het portier vast om de autodief tegen te houden. Hierdoor werd hij volgens de politie honderd meter meegesleurd. Annemiek Janssens (58) zag alles van dichtbij gebeuren. ,,We geloofden niet wat we zagen.”