Volledig scherm
PREMIUM
Mark Verhoeks loopt zaterdag de Zeeuwse Kustmarathon zonder tussentijds te eten. © Marc Bolsius

Mark Verhoeks loopt marathon zonder te eten: ‘Ontbijt? Dat is gewoon marketing’

VELDDRIEL - Het klinkt tegenstrijdig. En dat is het eigenlijk ook. Vasten en tegelijkertijd een topsportprestatie leveren. Sportinstructeur Mark Verhoeks houdt het ondertussen al anderhalf jaar vol, ook in zijn dagelijkse werk. Volgens het principe: lange tijd niet, korte tijd wel eten. Zaterdag loopt hij de Kustmarathon in Zeeland zonder tussentijds ‘te tanken’.

Regelmatig moet hij zichzelf verdedigen. Menigeen verklaart ‘m voor gek op verjaardagsfeestjes, is kritisch op zijn levensstijl. Maar Mark Verhoeks (35) gelooft heilig in het zogeheten intermittent fasting, onderbroken vasten. Dat laat zich het beste omschrijven als een permanente ramadan, met het verschil dat het drinken van bijvoorbeeld koffie en water wél is toegestaan.

  1. Lichaam van Lisan (17) uit Breda verwoest door ziekte van Lyme, behandeling in Duitsland geeft eindelijk hoop
    PREMIUM

    Lichaam van Lisan (17) uit Breda verwoest door ziekte van Lyme, behande­ling in Duitsland geeft eindelijk hoop

    BREDA - ,,Een maand geleden kon Lisan niet langer dan vijf minuten lopen. Nu wandelen we iedere avond samen een half uur door de wijk. Ongelooflijk!”, zegt de moeder van Lisan Donkers (17). Door een tekenbeet op haar zevende kreeg de Bredase de ziekte van Lyme, wat een verwoestende uitwerking op haar lichaam had. Ze kon bijna niks meer, maar na eindelijk een behandeling in een Duitse kliniek te hebben gekregen is er een sprankje hoop.