Volledig scherm
Logo van Kruidvat. © Foto: ANP

Medewerkster (21) van Kruidvat in Tilburg krijgt rochel in haar gezicht door boze klant

TILBURG - In je gezicht gespuugd worden, omdat je gewoon je werk doet. Het overkwam de dochter van de Tilburgse Jessica van Berlo dinsdagmiddag in de Kruidvat aan de Aabe-straat in Tilburg.

Nee, hij mocht de gebruikte mascara (ter waarde van 4 euro) niet inruilen. Uit hygiënisch oogpunt mogen dergelijke producten, als ze gebruikt zijn, bij de drogisterij niet ingewisseld worden. En dus vertelde dochter Van Berlo (21 jaar) dat aan de klant.

Dat werd haar niet in dank afgenomen. "Aanvankelijk vertrok de man en zag ze hem buiten een sigaret opsteken. Daarna kwam hij weer terug naar binnen, liep terug naar de kassa en spuugde mijn dochter vol in haar gezicht. Dat is toch niet te geloven?", vraagt Van Berlo zich af.

Quote

Hij kwam terug naar binnen en spuugde mijn dochter vol in haar gezicht

Jessica van Berlo, moeder van het slachtoffer

Afvegen

In eerste instantie besloot haar dochter om de rochel af te vegen en weer star aan het werk te gaan. Later drong haar echter pas door hoe erg ze er van geschrokken was. Jessica: "Het gebeurde tussen 14.00 en 14.30 uur. Een paar uur later kreeg mijn dochter er wel echt last van. Zo durfde ze niet alleen naar de Jumbo om wat eten te halen."

Jessica hoopt dat de dader opgepakt wordt. Zondag gaat ze met haar dochter naar het politiebureau om aangifte te doen. Ook heeft de drogisterij de camerabeelden veiliggesteld. Wat het oplevert, weet ze niet. "Maar gerechtigheid is belangrijk. Die man moet niet denken dat hij er zomaar mee weg komt. Het slaat namelijk nergens op."

  1. Start aanpak foute fruitbedrijven: meteen 1.500 kilo cocaïne onderschept
    PREMIUM

    Start aanpak foute fruitbe­drij­ven: meteen 1.500 kilo cocaïne onder­schept

    BREDA/KAPELLE - In de strijd tegen de alsmaar toenemende cocaïnesmokkel is de politie in West-Brabant en Zeeland deze week begonnen met een nieuwe aanpak: het controleren van 'verdachte’ fruitbedrijven, zo'n dertig in aantal. Dat leverde meteen succes op. In de haven van Antwerpen werd vrijdag 1.500 kilo cocaïne in beslag genomen in een container met bananen, bestemd voor een fruitbedrijf in Kapelle in Zeeland.