Tankstation BP aan de Udenseweg in Veghel werd opnieuw overvallen.
Volledig scherm
Tankstation BP aan de Udenseweg in Veghel werd opnieuw overvallen. © Gabor Heeres / Marcofotografie

Medewerkster vastgebonden tijdens overval op tankstation in Veghel

VEGHEL - Een medewerkster van tankstation BP in Veghel is zaterdagavond vastgebonden terwijl een overvaller zijn slag sloeg. Ze raakte daarbij niet gewond. Er is onder meer geld uit de kassalade buitgemaakt.

Dat meldt de politie zondagmiddag. De benzinepomp aan de Udenseweg werd rond 20.45 uur overvallen. Rond dat tijdstip was de medewerkster buiten aan het werk. ,,Plots werd zij van achteren vast gegrepen door een persoon, die haar het magazijn in trok. Deze bond haar vervolgens vast en roofde enkele kasten leeg en pakte geld uit de kassalade.”

Zeer grote zwarte tas

Een kwartier later ging de dader ervandoor in de richting van Uden. De buit stopt hij in een ‘zeer grote zwarte tas’. ,,Deze was na de overval goed gevuld.” De politie denkt dat het goed mogelijk is dat getuigen deze herkennen. Tevens droeg de man een opvallende roze broek. ,,Toen de medewerkster zich wist te bevrijden, belde ze de politie. Ze raakte niet gewond”, aldus de politie. 

Die is een uitgebreid onderzoek gestart. ,,De technische recherche deed sporenonderzoek en er is gekeken of er mogelijk bruikbare camerabeelden zijn.” Ook de politiehelikopter werd die avond ingezet, om in de omgeving uit te kijken naar de dader. ,,Dat heeft geen direct resultaat opgeleverd.”

Tweede overval

Begin september werd het tankstation ook al overvallen, toen door een dader met een steekwapen. Destijds werden er sigaretten en een geldbedrag meegenomen.