Chimpansee Chita bracht zo veel tijd door met een bezoekster van de Antwerpse dierentuin dat het ongezond werd voor het onderlinge contact met de andere chimpansees.
Volledig scherm
PREMIUM
Chimpansee Chita bracht zo veel tijd door met een bezoekster van de Antwerpse dierentuin dat het ongezond werd voor het onderlinge contact met de andere chimpansees. © Dirk Laenen

‘Mensapen kunnen helemaal flippen’, dus parkverbod voor bezoekster van Zoo Antwerpen is goed te begrijpen

BEST/HILVARENBEEK - Een vaste bezoekster mag sinds deze week de Zoo van Antwerpen niet meer in. Ondanks waarschuwingen zocht ze volgens het Belgische park veel te intensief contact met chimpansee Chita. Ongezond voor de aap. ,,Mensapen kunnen bij teveel vermenselijking helemaal flippen.”

  1. Antwerpse dierentuin ontzegt vrouw toegang: ‘Ze blijft contact zoeken, dat is niet gezond voor de chimpansee’
    Play

    Antwerpse dierentuin ontzegt vrouw toegang: ‘Ze blijft contact zoeken, dat is niet gezond voor de chimpansee’

    De dierentuin van Antwerpen heeft een vaste bezoeker de toegang ontzegd. De vrouw was er al herhaaldelijk op gewezen dat haar gedrag tegenover één van de chimpansees, Chita, niet goed was voor het welzijn van het dier. Ze zocht regelmatig meerdere uren per dag interactie met het dier, waardoor de aap niet op een correcte manier een band met de andere chimpansees kon opbouwen. ,,Ze heeft al zo veel kansen gehad, het is genoeg”, zegt de dierentuin.